Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Vuoden 2022 viimeinen kirjoitus

Olen vuoden aikana siirtänyt kaiken henkilökohtaisen jorinan tänne lokikirjan puolelle, joten en enää kirjoita ”päiväkirjamaista” settiä pääblogiin. Muutosten tuulet puhaltavat ja siksi luet tätä kirjoitusta tällä kertaa hieman eri paikasta. Aiemmat vuoden viimeiset tekstit löydät näiden linkkien takaa:

Olenpas ollut kaavoihin kangistunut, kun enimmäkseen olen mennyt samalla otsikollakin. ”Vuoden viimeinen”. Vuoden viimeisenä päivänä 15 eri vuotena olen pohtinut kulunutta vuotta ja samalla spekuloinut tulevaa.

Digitalisaation vyöryessä yli kaikki mahdolliset palvelut sähköpostittavat ”Your year in numbers”-tyylistä settiä, jota julkaisin vielä pari edellistä vuotta blogissani. Nyt en jaksa kovin yksityiskohtaisesti avata vuottani. Paljon on tullut taas musiikkia kuunneltua, lenkkejä juostua, työtunteja tehtyä, koodirivejä koodattua. Tilastoja näkee netin eri profiileistani, jos niitä jaksaa kaivella.

Numeroiden sijaan tärkeämpää on pohtia, mitä olen oppinut tänä vuonna ja mihin olen käyttänyt aikani. Terveelliset elämäntapani ovat vakiintuneet, alkoholi on ollut poissa pelistä jo yli kaksi vuotta.

Pari asettamaani tavoitetta voin kertoa. Lenkkitavoitteet ylittyivät heittämällä, juoksin 193 kilometriä yli alkuvuoden tavoitteeni.

Myös lukutavoite ylittyi, luin 48 kirjaa enemmän kuin oli tarkoitus.

Firmassa olen tänä vuonna ottanut uutta vaihdetta silmään hallitustyöskentelyssä. Jos itseään saa nyt kehua, olen muutenkin skarpimpi ja itsevarmempi kuin koskaan aikaisemmin. Tuntuu hyvältä kuulla tätä myös muilta. Enää ei heikon itsetunnon Rolle pääse mylvimään liikaa korvan takaa. Pitää kuitenkin aina muistaa, että Ego on vihollinen (kirjasuositus).

Toivon, että vuosi 2022 toisi mukanaan vauhtia työasioihin, toivottavasti enemmän lepoa väleissä ja paljon hyvää kehitystä joka osa-alueella. Pyrin olemaan ensi vuonna entistä positiivisempi, produktiivisempi ja rakentavampi. Toivon myös, että ahdistushommat lähtevät helpottamaan nyt kun kartoituskäynnit ovat ohi ja tammikuussa alkaa pysyvämmän psykoterapeutin etsintä.

Vuoden 2021 viimeinen kirjoitus

Toiveeni ja tavoitteeni vuodelle 2022 toteutuivat erinomaisesti.

Vuoden kohokohdat top 10:

  1. Löytyi vihdoin kiva neliö keskustasta ja lapsille omat huoneet
  2. Firmassa tapahtuneet positiiviset muutokset
  3. Terapian alkaminen
  4. Uudet puiset silmälasit
  5. Tekoälyjutut
  6. Koodijutut
  7. Terveys (en ollut kuin kerran flunssassa kesällä)
  8. Puolimaraton joka kuukausi toukokuusta joulukuuhun
  9. Kesälanit
  10. Monta hyvää leffailtaa vaimon kanssa

Negatiivisia asioita ei vuoteen onneksi paljon mahtunut. Isoimpana ehkä Twitterin mädäntyminen.

Kuvia tallentui pilvipalveluun tänäkin vuonna tuhansia, joten en lähde perkaamaan niitä läpi. Sen sijaan tässä vuoden parhaat otokset Instagramista:

Viesti tulevaisuuden minälleni:

Hei urpo! Juuri sinä, Rolle, 31.12.2023 kun luet tätä kirjoitusta ja pohdit kulunutta vuotta. Toivottavasti olet viettänyt enemmän aikaa vaimon ja lasten kanssa. Toivottavasti olet myös koodannut vähemmän pakkomielteisesti ja viettänyt enemmän vapaa-aikaa niin, että ajatukset eivät ole työasioissa. Tiedän, että se on välillä mahdotonta, mutta toivottavasti yritit edes.

Toivon myös, että olet viettänyt vuoden 2023 ahdistuen vähemmän ja terapian kautta mielenterveys on lähtenyt entistä paremmalle tolalle. Toivon myös, että firma lähti lentoon ja omalla työllä on ollut vaikutus. Vuosi on samaan aikaan pitkä ja lyhyt aika, mutta toivon että isoja asioita on tapahtunut 2023, hyvään suuntaan.

Toivon, että tätä lukiessa olet onnellinen elämässäsi juuri siinä tilanteessa missä olet ja asiat ovat menneet ainoastaan parempaan suuntaan joka osa-alueella. Tavallaan tiedän jo tämän, sillä kaikki riippuu sinusta.

Somesta bongattu kielikukkanen.

Hyvää uutta vuotta 2023! Nähdään ensi vuonna!

Tässä kirjoituksessa on 590 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää