Vuoden viimeinen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

On legendaarisen vuoden viimeisen bloggauksen aika. Hetkinen. Déjà-vu. Jep, piti ihan tarkistaa. Käytin lähes samoja avaussanoja viime vuonna.

Huomaan että pöllin Insanityltä ja Dahlialta kaikki meemit, mutta ei se mitään. Tällä kertaa osui sopiva kohdalle Dahlian blogissa, tosin meemi muistuttaa vähän laajempaa versiota siitä jonka tein vuosina 2006 ja 2007.

Huh, kun aika rientääkin. Varsinkin tämä vuosi on mennyt hujauksessa. Tämä on ollut siitä poikkeuksellinen vuosi, että on tapahtunut enemmän kuin monelle tuplasti minua vanhemmalle ihmiselle. Olen saanut toisen lapsen, muuttanut tähän mennessä parhaaseen asuntoon (saunallinen kolmio lähempänä keskustaa) ja perustanut oman yrityksen. Huh.

No, mitäpä sitä kummempia selittelemään. Pää on tyhjä muutenkin, joten vastailenpa kysymyksiin.

Kuka oli paras uusi tuttavuus?

Tätä pitääkin ihan miettiä. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä asiakkaiden muodossa, mutta myös kavereiden kautta. Ei ole yhtä parasta, vaan tuli tavattua monta hyvää tyyppiä.

Oletko tehnyt jotain sellaista, mitä et ole ennen tehnyt?

No arvaa. Perustin keväällä oman yrityksen sain elokuussa poikavauvan, jonka kanssa olen tsillaillut. Death Wish Coffeen nauttiminen. Mitään extremeä en ole tehnyt, enkä mitään sellaista mitä en ole suunnitellut. Mitään onnettomuuksiakaan ei sattunut.

Tammikuu 2013.
Maaliskuu 2013.

Lopetin energiajuomien juomisen täysin. Siitä olen ylpeä.

Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.

Niin hirveästi on tapahtunut, että huh huh. Oman pojan syntymisen näkeminen, ensimmäisenä (jopa ennen äitiä, hähä) pienenpienen pojan rinnalle nostaminen. Ikiomaan toimistoon muuttaminen.

Toimistoa.
Toimistoa.

Macbookin hankkiminen. Iloisista asioista riemuitsiminen. Provinssirock parhaiden kavereiden kanssa. Siinäpä pari jo tulikin.

Manu-poika syntyi 26.8.2013. Tässä kahden päivän ikäisenä.
Manu-poika syntyi 26.8.2013. Tässä kahden päivän ikäisenä.

Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?

En. Kuten en muutenkaan. Jos minun kanssa riitaantuu niin sitten saa olla aikamoinen velho. Tai natsi. Tai ärsyttävä tyyppi.

Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?

Nyt kun tarkemmin miettii, niin oikeastaan olen jonkin verran muuttunut ihmisenä. Olen oppinut kasvattamaan munat, sanomaan asiat suorempaan, välittämättä turhaan muiden mielipiteistä. Tietynlainen vastuuntunto on kasvanut niin perheenisänä kuin työntekijänäkin (yrittäjänä), sekä olen myös oppinut jättää menneiden ja tulevaisuuden miettimisen vähemmälle ja keskittyä enemmän nykyhetkeen. Kuuluisa filosofi, jonka nimen unohdin, sanoikin että tärkeintä ja ainoa asia joka meillä loppupeleissä on, on nykyhetki.

Oletko oppinut uusia taitoja?

Työn puolesta varmasti olen, niitä sen enempää erittelemättä. Työssä kehittyy jatkuvasti. Ja varmaan luonnekin tästä kehittyy vielä. Ei oikein tule muuta mieleen.

Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?

En, kuten en koskaan aiemminkaan elämässäni. Olen ollut kiltti poika.

Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?

En kyllä ole ollut. Eikä tainnut muutenkaan tulla käytyä leffassa kuin ehkä pari kertaa. Harmi.

Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?

En. Tämä yksi lävistys alahuulessa riittää. On muuten ollut jo vuodesta 2007. Ja tämä pari senttiä pitkä kirurginteräksinen piikki on pysynyt koruna koko vuoden naamassa. Tatuointeja en varmastikaan aio ottaa.

Synnyttikö kukaan läheisesi?

Hmm. Ei varmaankaan.

Kuoliko kukaan läheisesi?

Joulun aikaan kuoli yksi kavereista, sekä erään kaverin isä. Myös äitini puolison puolelta kuoli yksi ihminen. Harmillisen paljon sattunut kyllä tälle vuodelle… itkuilta ei ole säästytty.

Missä maissa kävit?

En matkustellut vuonna 2013. Ei fyffeä.

Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013?

Jotain siistiä! Muuta kuin toimisto-koti-akselilla. Ehkä reissailua Suomen sisällä tai ulkomailla. Parempaa rahatilanneta. Haluaisin tehdä vaimon kanssa kahdestaan jotain, kun tänä vuonna niin harvoin siihen tarjoutui tilaisuus. Haluaisin että yritykseni menestyisi ja saisi uusia mahdollisuuksia ja rahkeita tehdä asioita. Toivon mukaan niin tapahtuukin.

Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2013?

No ei kyllä jäänyt mitään yksittäistä päivää mieleen. Minulla on tosi huono muisti. Joudun aina tsekkaamaan bloggauksista tai valokuvista, jos haluan ”muistaa” jotain.

Vuoden suurin saavutuksesi?

Yrityksen perustaminen. Pojan saaminen. Niin ja veloista irti pääseminen! Luottotiedot kunnossa.

… ja suurin epäonnistuminen?

Varmasti epäonnistumisiakin on ollut, mutta ei varmaan mitään suuria. Ainakaan ei jäänyt mieleen.

Kärsitkö vammoista?

Henkisistä jonkin verran. Masennuksesta on vuosia sitten päästy eroon, mutta yleistynyt ahdistuneisuushäiriö vielä piinaa.

Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Uusin Macbook Pro ja iPad. Takki ja housut.

760475e44af111e387720e8e429886c3_8

Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta/aiheutti ahdistusta?

Varmaankin oma tietynlainen mentaalinen pakko-oireisuus, analyttisuus, pohdiskelevuus, itsetietoisuus ja yleinen ahdistuneisuushäiriö. Lisäksi ehkä vaimon menneisyys puskee välillä pintaan sen verran maniamaisesti että ei voi olla vaikuttamatta. Mutta ei mitään isompaa. Kaikki ok.

Mistä innostuit eniten?

Yrittämisestä! On huikeaa olla oman itsensä pomo. Innostuin myös vallattomasti oman pojan kasvattamisesta. En malta odottaa että poju kasvaa siihen ikään kun tajuaa jotain meidän äijien jutuista.

Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Ehdottomasti onnellisempi. Ei lisättävää.

…lihavampi vai laihempi?

Aika lailla samaa. Olen aikuisiällä aina ollut Jukka Pojan kokoa, eli 177cm ja 77kg (luin joskus jostain lehdestä tämän) ja se on säilynyt.

…rikkaampi vai köyhempi?

Ajoittain jopa köyhempi, mutta silti tuhat kertaa onnellisempi. Aika lailla samoissa mennään. Silloin tällöin elintaso on parantunut, mutta ei mitenkään merkittävästi.

Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän/vähemmän?

Jaa-a. En oikein tiedä. Olen aika lailla ”jumissa” (hyvällä tavalla), mutta olisin ehkä toivonut jotain muutakin kuin sitä samaa arkea. Ja sitä toivon ensi vuodelle enemmän. Enemmän irroittautumista arjesta. Enemmän ”vapautta”, murehtimatta olemista.

Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?

The Walking Deadista pidän edelleen hirveästi, mutta voiton taitaa viedä edelleen Boardwalk Empire.

Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?

En. En vihaa ketään. Kai.

Mikä oli paras lukemasi kirja?

Luin hyvin hyvin vähän kirjoja. Niistä ainoista Taivas+Helvetti.

…entä musiikillinen löytö?

Tähän en pysty sanomaan mitään sillä yli 5000 kuunneltua artistia on plakkarissa ja määrä vaan kasvaa. Musiikkimakuni laajenee jatkuvasti ja yhtä hyvää ei pysty sanomaan. Tsekkaa last.fm-profiilini niin tiedät enemmän.

Mitä halusit ja sait?

Provinssirock-reissun. Omia töitä: oman yrityksen. Uuden kämpän.

Mitä halusit, muttet saanut?

Parempaa rahatilannetta ehkä. Ettei tarvitsisi miettiä koko ajan mitä ostaa. Mutta ehkä sekin aika vielä tulee.

Mitä teit syntymäpäivänäsi?

En itse asiassa muista. Taisin käydä kaljalla. (tässä välissä rullaan vanhaa bloggaustani läpi). Niin joo, täytin 25 vuotta marraskuussa. Kävin oluella ja muuten aika normipäivä. Raportti löytyy blogistani.

Ketä kaipasit?

En pahemmin ketään kun en ollut pitkiä aikoja poissa kotoakaan. Joskus vaimoani jos olin jossain. En kai enimmäkseen kaivannut ketään.

Mikä sai sinut pysymään järjissäsi?

Asioiden tekeminen, ehdottomasti! Koko ajan jotain prokkista, töitä, toimistolla säätämistä, kotona lasten kanssa touhuamista, jatkuvasti jotain mikä pitää virkeänä. Niin paljon kuin aamuja vihaankin, myös aamuheräämiset pitivät minut koossa. Tietynlainen jatkuva virike pitää minut ehdottomasti parhaiten positiivisena ja hyväasenteisena tyyppinä. Ei ehdi jäädä tuleen makaamaan.

Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2013?

Asiallisempi. Käytän edelleen bändipaitoja töissäkin, mutta töissä tykkään pitää enemmän kangastakkiani kuin blackmetal-patcheilla varustettua kangasrotsiani. Asiakkaat säikkyy vähemmän ja annan itsestäni paremman kuvankin. Yhdistelen tavallaan asiallista tyyliä mustanpuhuvan rokkityylin kanssa keskenään, sillä käytän edelleen ihan kunnon maihareita suorien mustien housujen ja kangastakin kanssa ja saatan käyttää kauluspaitaa, joka onkin vähän goottihenkisempi tai ihan vaan musta. Vapaalla annan lähes satanististen logojen näkyä kauas mistään välittämättä.

rolle

Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2013.

Kaikki kääntyy parhain päin ja keskity nykyhetkeen, sillä se on ainoa mitä sinulla on.

Jotain satunnaisia kuvia (mitä nyt kerkesin laittaa ennen kuin vuosi vaihtuu):

Lisää löytyy mm. Instagramista ja omasta galleriastani (kesken).

Tämä kuva on itse asiassa Lotan ottama (4v). Joulun aikaan.
Tämä kuva on itse asiassa Lotan ottama (4v). Joulun aikaan.
Marraskuu 2013.
Marraskuu 2013.

IMG-20131011-WA0011

IMG-20131002-WA0005

IMG-20130715-WA0000

2013-04-15 20.01.56

2013-11-16 14.11.47

e70e49b4beeb11e2899a22000a9f4dc8_7

Tänään, 30.12.2013 otettu kuva töiden jälkeen.
Tänään, 31.12.2013 otettu kuva töiden jälkeen.

Hyvää uutta vuotta juuri sinulle!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Vuosikymmenen viimeinen - Rollemaa

    […] 2005 lisäksi jaksoin kirjoittaa vuoden auki myös vuosina 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2017 ja viime vuonna, […]

  2. Vuoden 2021 viimeinen kirjoitus - Rollemaa

    […] jälleen vuoden viimeisen kirjoituksen aika, aivan kuten vuosina 2020, 2019, 2018, 2017, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006 ja 2005. Perinteet […]