Perus märehtimistä

Nukun yhdeksän tuntia ja kaksi minuuttia. Health Maten Sleep Score näyttää 95/100. Tuskin koskaan on ollut unet noin vihreällä. Nukahtaminen 00:54, herääminen 9:56. Varmaan jopa aika lähellä luonnollista unirytmiäni.

Aamu alkaa hyvällä fiiliksellä, mutta fiilis romuttuu pian. Hieman turbulenssia myötäelämisessä, mutta asiat saadaan onneksi puhuttua läpi. Ei mitään henkilökohtaista, vaikka siltä se usein tuntuukin. Kaikilla meillä on demonimme, ne pitää vaan kohdata.

Eniten harmittaa omista lenkkitavoitteista lipsuminen, sillä tänään on sama fiilis kuin torstaina. Vaikka unet ovat tärkeää, tunnen heränneeni taas liian myöhään lauantaihin. Pojan kaverilla on synttärit yhdeltätoista, eli pientä kävelyä tulee samalla harrastettua. Matkalla tulee mieleen, että olisin voinut laittaa lenkkivaatteet ja lähteä tästä suoraan juoksulenkille. Sinne meni taas aikaikkuna.

Kotona huomaan, että sauna on kuumana. En viitsi tuhlata sähköä ja lähteä nyt lenkille. Kello on jo kohta kaksitoista, tyhjällä vatsalla heikottaisi. Siispä, otan jääkaapista kylmän juoman ja painun saunaan.

Mietin vieläkin sitä lenkkiä. Saunan jälkeen märällä tukalla pakkaseen? Sitten muistan, että lenkkivaatteet ovat jääneet pyykkikoneeseen. Märillä vaatteilla, tyhjällä vatsalla ja märillä hiuksilla pakkaseen juoksemaan? Nyt on kyllä kaikki tähtien asennot kohdillaan…

Puren hammasta ja madallan tehtävälistani viikkotavoitteisiin ”Vähintään 4 juoksulenkkiä viikossa” muotoon ”Vähintään 4 juoksu- tai kävelylenkkiä viikossa”. Tällä viikolla menee juuri ja juuri täyteen, jos hyötyliikunta lasketaan.

Miksiköhän en pidä kävelyä minään? Jotenkin tuntuu, että se ei ole edes liikuntaa, kun sitä harrastaa joka päivä ihan ohimennenkin.

Tämän kirjoittamisen keskeytti bugi, jonka kanssa jäin jumiin. Lokikirjan CPT:n arkiston jälkimmäiset sivut heittävät 404. Jokin tässä on pielessä. Pirun säännölliset lausekkeet.

Täytyy syödä. Tänään en halua ottaa pulttia enää mistään. Pakko päästä rentoutumaan. Ehkä pelit kohta tulille. Tai jotain ihan muuta.

Itse on itsensä pahin vihollinen

Herään vasta kun lapset ovat lähdössä kouluun. Kuusi tuntia aivan kuin tukki. Väsyttää. Huomaan, että olen nukkunut lenkillelähtöajan yli. Taas.

Terapiassa on vähän rankempi sessio. Kahvia ja kotitoimistolle. Niinsanottu ”säläpäivä” tänään, eli pirstaloitunutta tekemistä vähän sitä sun tänne. 18 tehtävää valmiiksi. Onhan sitä siinäkin.

Stressi ja ahdistus ovat läsnä nyt. Iltaisin en oikein osaa rauhoittua. Pakastimessa on iso paketti jäätelöä, johon en ole koskenut. Tänään taidan kerrankin lasten nukkumaanmenon jälkeen katsoa telkkaria ja syödä suklaajäätelöä. Se on suunnitelma. Serverisäädöt ja muu koneella koomailu jääköön nyt hetkeksi.

Hieman harmittaa, kun työpäivä venyy ja lenkki jää myöhäiseksi. Muuten olisin mennyt, mutta tyhjällä vatsalla ei viitsi juosta. Kun vatsan syö täyteen, on sama ongelma mutta käänteisesti; Täydellä vatsalla ei viitsi juosta.

En tiedä miksi ruoskin itseäni esimerkiksi lenkkeilystä. Vaatimustaso itseäni kohtaan on välillä kohtuuton. Jotenkin kuvittelen, että ennen tein enemmän ja on jatkuvasti ylitettävä itsensä. On ihan pakko tarkistaa, miten vuosi sitten. Ohhoh. Sama homma tuolloin.

Yritän nyt kuunnella itseäni paremmin.

Ehkä itseltään ei kannattaisi vaatia liikaa. Voisin aivan hyvin pudottaa liikuntatavoitteen vaikka kahteen kertaan viikossa tai vaihtaa lukutavoitteeksi joka toinen päivä. Näin todennäköisesti teenkin heti kun alkaa ahdistamaan. Vielä toistaiseksi kaikki on hyvin.

Keskiviikkona, 1. joulukuuta 2021

Keskiviikkoloki

Tuloksekas päivä, aivan kuten tasan vuosi sitten. Nyt eletään sitä kohtaa marraskuuta, jossa pää on sumussa ja vauhti on kova. On vaikea rauhoittua ja pysähtyä, kun on liikaa tekemistä. Ei se mitään, hyvä että on. Kaikki merkit näyttävät siltä, että firma menee eteenpäin.

Päivän kohokohdat:

  • Hyvä focus
  • Afterwörkit
  • Serverisäädöt
  • Oma rauha illalla

Tiistai

Vilkas päivä. Paljon tapahtuu taas. Vähän liikaakin. Illalla on lähdettävä juoksemaan, tyhjentääkseen pääkopan. Ei se tyhjene.

Asiaakin piti varmaan kirjoittaa, mutta nyt ei pysty.

1 2 3 80

Kirjoitukset kalenterissa

marraskuu 2022
ma ti ke to pe la su
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930