Tietoa minusta ja sivustosta

Kuka Rolle?

Rolle

Rolle 14.4.2014.

Hei vaan! Selaat henkilökohtaista blogiani, joka on yksi sadoista sivuista, joita olen toteuttanut. Omia sivustoja minulla on kymmenkunta. Minä olen Roni "Rolle" Laukkarinen, jyväskyläläinen digialan yrittäjä/dude, hevimies ja pitkän linjan elämäntapanörtti. Olen harrastellut fanaattisesti tietokoneita jo pikkupojasta ja ensimmäisiä nettisivujani julkaisin 90-luvun loppupuolella, jolloin olin noin kymmenvuotias. Keväästä 2013 lähtien olen ollut yrittäjä omassa yrityksessäni, Digitoimisto Dude Oy:ssa, jossa teen sitä mistä eniten tykkään ja mitä parhaiten osaan - nettisivuja- ja muita netissä toimivia palveluita.

Toinen puoli elämästäni sisältää raskasta metallimusiikkia ja onpa jokunen kirjoitus tullut kirjoitettua myös ammatillisella puolella, Metallimusiikki.netin verkkolehdessä, jonka toimituksessa olen ollut vuodesta 2007. Muita harrastuksiani ovat musiikki muussakin muodossa, elokuvien harrastaminen, sekä tietenkin tietokoneet ja kaikki niihin liittyvä. Tykkään myös hyvästä oluesta, josta bloggaan keväällä 2014 perustamassani Huurteinen.fi -olutblogissa.

Arkeni kuluu viittomakielisessä ympäristössä, ja elämä on haasteita täynnä vaimon kuurosokeutta aiheuttavan sairauden kanssa. Menneisyydessä on myös joutunut kamppailemaan omaa ja puolison masennukseksi diagnisoitua mielisairautta vastaan. Rollemaan lisäksi vaikutan pitkin Internetin pientä maailmaa ja minut löytää aika lailla kaikkialta netissä.

Bloggaaminen

Blogia olen kirjoittanut jotakuinkin vuodesta 2000 ja sitä ennen olen koko pienen elämäni kirjoittanut päiväkirjoja ja muitakin tekstejä. Nuorempana tuli kirjoitettua jopa novelleja ja runoja, joista joitakin julkaistiin lehdissäkin. Blogissa tekstini tuppaavat aina paisumaan, koska tykkään kirjoittaa.

Rollemaa on ollut olemassa melkein yhtä pitkään kuin minäkin. Ennen Rollemaata sivusto kulki nimellä Rolleweb.net (kyllä, 10-vuotiaan nulikan hyvin omaperäinen päähänpisto - netti oli täynnä Markonettiä, Jonnewebiä, Anttinetiä, Jarmonetiä ja ties mitä Masanetiä siihen aikaan). Domainin kuitenkin myi törkeästi eteenpäin silloinen palveluntarjoajani, konkurssiin mennyt Futuron Internet. Sain kuitenkin suurimman osan vanhoistakin kirjoituksista palautettua varmuuskopioista, joten tarinan voit lukea täältäkin, avainsanan rolleweb alta.

Kaiken tarpeellisen tiedon – ja ehkä vähän enemmänkin – saat kyllä tietää lukemalla blogiani. Siitä vaan penkomaan läpi 1583 artikkelia. Rollemaa on oma "virtuaalinen puistoni", jossa kirjoittelen milloin mistäkin mielenkiinnon kohteestani. Toivottavasti viihdyt!

Muut blogini

Rollemaa ei ole ainoa paikka, jonne bloggaan. Kirjoittelen epäsäännöllisen säännöllisesti myös ainakin seuraaviin blogeihin:

Yhteystiedot

Minut tavoittaa parhaiten netistä. Olen rekisteröitynyt yli 60 sosiaalisen median palveluun, joista eniten käytän Twitteriä. Paljon vaivaa ei tarvitse nähdä jos minuun haluaa saada yhteyttä, sillä yhteystietoni löytyvät netistä jo varmasti osoitetta ja puhelinnumeroa myöten parin klikkauksen kautta. Ota rohkeasti yhteyttä, jos on asiaa! Tweettaa tai pistä sähköpostia (työasioissa roni@dude.fi).

Rollemaa löytyy muuten Facebookistakin, mutta sinne tulee lähinnä Instagram-kuvia ja uusia bloggauksia. Jos tahdot pysyä kärryillä sitäkin kautta, tykkää ihmeessä.