Vuoteen omana, työ mielessä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Olen jälleen kipeänä ja minua häiritsee se mitä työntekijäni ja työnantajani minusta nyt ajattelevat. Olen ollut niin useasti sairaslomalla sivarin aikana ja minulle itselleni tulee sellainen olo että muut pitävät minua vain ”laiskottelevana sivarina”. Ärsytys kasvoi niin suureksi että minun oli pakko kirjoittaa merkintä tästä aiheesta. Herkkä sairastuminen johtuu selkeästi huonosta ruokatavoistani (heikko immuniteetti), kylmästä säästä, valvomisesta ym. Käyn huomenna lääkärillä ja pyydän katsomaan arvot jotka todennäköisesti ovat minulla alhaalla…

Joka maanantai klo 4:30 saan sähköpostiin muistutuksen tehtävistä joista minulla on järjestelmässä tiketti. En tiedä miten tietoturvamateriaalia tämä on, joten en näytä tehtävien tunnisteita.

As a reminder, you have the following tickets open in tracker
(ticket #, last change, queue, subject):
 1. 2007-12-17 07:30:08 pcsupport-ag X tarvitsee kyselyt exceliin
  Excel-juttu. Eli sadoista kyselypapereista numerot pitää täydentää exceliin. Oon tehny ehkä vähemmän kuin puolet ja tehtävän antaja X ei ole edes talossa enää, lopetti työt viime vuonna enkä tiedä kenelle juttu pitäisi edes palauttaa ja pitäisikö sitä tehdä edes loppuun. Pitäisi käydä kysymässä Tiedekunnan toimistosta vastaako enää kukaan tästä asiasta ja tarviiko hommaa enää tehdä loppuun.
 2. 2008-01-04 10:16:26 msi-paketointi Unlocker pakettiin
  Unlocker-softa pitäisi paketoida loppuun. Se on sellainen ohjelma joka poistaa lukituksen jos windows valittaa että ”ei voida siirtää/poistaa, tiedosto on käytössä plaa plaa”, mutta se vaatii debugger-users-oikeuksia, jotka on nyt jaettu peruskäyttäjillekin. Vielä pitäisi paketoida softa uudestaan ja testata debugger-oikeuksilla. Ei ole ollut nyt aikaa tälle, mutta projekti ei ole ollenkaan kiireellinen.
 3. 2008-01-07 10:37:57 pcsupport-ag Työkone vaihtunut, uusia ohjelmia tarpeen
  Muut softat on levitetty asiakkaan koneelle etänä, paitsi Stoik Video Converter, josta ei ollut pakettia. Sain tehtäväksi paketoida sen, mutta siinä oli sellainen ongelma että se piti ajaa ensin adminina ja sitten käyttäjällä jotta toimisi Free-versio. Paketointi jäi myös tämän osalta kesken.
 4. 2008-01-08 07:51:26 pcsupport-ag X tarvitsee kyselyt exceliin
  Sama kuin Savelan pyytämien kanssa, paitsi X on talossa kirjoilla. Vaatii kyselyt maaliskuuhun 2008 mennessä, mutta en tiedä ehdinkö edes siihen mennessä kun niitä on niin paljon ja naputtelemisessa menee aikaa. Kun kysyin sähköpostilla että miksi niitä ei alunperin tehty tietokoneelle ja sitten tulostettu paperille jos ne kerta tarvii olla sähköisessä muodossa, en ole saanut vastausta vieläkään. ”Antaa sivarin naputella” -asenteella.
 5. 2008-01-09 07:54:40 msi-paketointi Toiveita
  Tässä oli joku paketointi kyseessä, en muista tarkemmin tuon otsikon perusteella.
 6. 2008-01-09 13:05:21 pcsupport-ag Opettajakoulutuksen videokamera ei toimi B503
  Tämä on se videokamerasetti, jota en ole ehtinyt tehdä. Väsyneinä päivinä nukahdin luokkaan kesken kaiken. Tylsää ja vaivalloista hommaa käydä liittämässä kamera joka koneeseen erikseen ja kahdella eri tunnuksella kirjautua sisään. Ja sitten on erikseen uudempi kamera joka ei edes toimi koko koneissa, pitäisi etsiä ja löytää toimivat ajurit ja ottaa selvää mitkä ajurit ja mikä kamera ja mikä versio ym. Ja en ole saanut edes vanhaa kameraa kaikille koneille. Ja tämä olisi pitänyt tehdä tähän viikkoon mennessä. Ja kukaan muu ei sitä tietenkään ehdi hoitamaan kuin sivari. Jos sekään. Ainakin on joku jota syyttää. No, tietohallintokeskus kärsii henkilöstövajeesta, mutta mikä saa olla se pisin viiveaika?
 7. 2008-01-10 09:34:28 pcsupport-ag ei sähköä koneisiin…
  Neloskerroksen perusopetuksen tilojen kaksi konetta eivät menneet päälle vaikka kaikki johdot olivat pistorasiassa. Vaihdoin toisen koneen virtajohdot eri pistorasioihin, lähti toimimaan normaalisti ja rupesi asentelemaan softaa varmaan ainakin kuukauden ajalta, eli jäi siihen moneksi tunniksi asentelemaan, konetta kun ei oltu käytetty aikoihin. Toinen kone ei mennyt mistään pistorasiasta päälle, vein sen toimistolle ja testasin toimivaa pistorasiaa siellä, ei toiminut. Kun otin virtalähdettä irti, sieltä putosi 3 transistoria, josta päättelin että se on paskana. Vaihdoin sen uuteen (josta en ollut varma oliko se edes toimiva), ei toiminut vieläkään. Ilmeisesti joku rautavika, olisiko emolevyssä tai jossain muussa. Takuu on koneesta umpeutunut. Pitää kokeilla eri osien vaihtoa vielä myöhemmin.
 8. 2008-01-10 11:59:29 pcsupport-ag Artikkeleita niteissä
  Kamala 20cm paksu pino artikkeleita, jotka pitäisi eritellä nippuihin, nitoa kiinni, rei’ittää, laittaa kansioihin. Olisi pitänyt tehdä perjantain aikana…
 9. 2008-01-10 13:26:27 pcsupport-ag Kone ”karkkila” metelöi häiritsevästi luokassa B212.1
  Mikroluokan Finland B212.1 kone nimeltä karkkila.it.jyu.fi metelöi häiritsevästi. Kun kävin katsomassa niin luokassa oli opetusta enkä voinut tarkemmin vilkaista. Ilmeisesti tuuletin hajoamassa, eli pitäisi vaihtaa.
 10. 2008-01-10 13:26:53 pcsupport-ag piippola.it.jyu.fi:n näyttö on rikki
  Sama luokka (Finland) ja piippolan näytössä oli jotain häiritsevää sinistä viivaa tms. Sama luokka ja opetusta oli silloin, joten jäi myöhemmäksi.
 11. 2008-01-10 15:44:21 pcsupport-ag Beeta
  Beeta-auditorion kone nimeltä beeta ei saanut yhteyttä verkkoon. Kävin silloin viikko sitten katsomassa ja huomasin myös että näytössä ongelmia. Mutta näyttö oli kiinni lukolla ja kukaan ei tietenkään tiennyt missä avain on, edes vahtimestarit. Joten näyttöä ei vaihdettu, vaikka ehdin hakea sellaisen (sen sijaan otin sen näytön itselleni kun mulla oli vielä se kuvaputkinäyttö). Beeta laitettiin takuuhuoltoon ja se palasi huollosta torstaina. Testasin verkkoa, ei toiminut vieläkään. Jätin sen toimistolle sitten.

Mutta nyt tiedätte minkälaisia hommia minulla on. Vastaavia hommia tulee koko ajan. Nyt ei ole kiireisintä aikaa ja vaikeampiakin hommia on tehty. Pahimmillaan minulla oli syksyllä yli 20 tehtävää vireillä. Minulla on paljon hommaa trackerin ulkopuolellakin, sillä kaikista ei tehdä tikettiä. Teen kahdenlaisia hommia, atk-tukea/-ylläpitoa (www-päivityksiä (usein ei tikettiä), vierihoitoa, atk-tukea, auttamista, koneiden korjausta/vianselvintää ja -ratkontaa, konsultointia…) ja hallinnon hommia (”sivarihommat” eli roudaukset, muutot, paperihommat, esitteiden tekemiset, kahvin keittäminen, postin lähettäminen, nitominen, kirjan kopioiminen, skannaaminen, auttaminen).

18:24:03 <@wzardd> Ei kannata olla liikaa sairaslomalla
18:24:10 <@wzardd> Tai saapi parin vuoden tauon sivariin
18:47:49 <@wzardd> Nii siis täällä ainaki sanottii työnjaol että jos on saikkua olikse 3 viikoa yhteensä kertyny, voi saada 3v lykkäyksen tms
18:48:06 <@rolle> varmaan paikkakohtainen
18:48:07 <@wzardd> Mut en sit tiedä tietääkö kaikkien palveluspaikkojen vastaavat siitä

Mutta nyt en ole työkykyinen. Niin sanoisi työnantajanikin kun näkisi vitivalkoisen naamani. Yritän olla ajattelematta mitä muut ajattelevat. Paranemisia, minulle.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Marko

  Siis joo työ kuulostaa kivalta, tosin on tuossa semmostakin mitä en välttämättä tekisi sillä minusta arkistointi ei kuulu it-tukihenkilön virkaan.
  Olen tehnyt vastaavaa hommaa (eli mikrotukihenkilön) työkseni yhteensä jonkun 6kk ajan (4kk+2kk) ja no pidin siitä. Ihmisten auttaminen on hauskaa ja siitä saa hyvän olon kun tietää auttavansa ihmisiä oppimaan (on kysytty opettajan sijaiseksikin) ja mielessäni on käynyt myös atk-opettajan jobi.

  Toi 4:30 ei kuulosta kivalta ajalta herätä varsinkaan jos menee nukkumaan 1-2 yöllä kuten allekirjoittanut.

  Ja sairastelu ei ole ikinä kivaa ja sairaana ei yksinkertaisesti kannata lähteä töihin tartuttamaan työtovereita.

  Pikaista paranemista.

 2. rolle

  Teen hommia kahden sivarin edestä, koska yliopisto säästi tänä vuonna eikä hommannut kahta sivaria. Tuo hallinnon puoli sisältää näitä ”sivarimaisempia” asioita joita listasin, atk-puoli taas niitä ”mukavempia” töitä (kannattaa lukea merkinnät avainsanalla sivari).

  Anteeksi jos olin epäselvä, tarkoitin että sähköpostiin tulee tehtävistä muistutusviesti maanantaiöisin. Työaikani on 7-9 – 15-18, yleensä tulen töihin yhdeksältä ja lähden neljän ja kuuden välissä.

  Joo, jos tuntuu oikeasti siltä että ei ole työkykyinen niin kannattaa uskoa vaistoonsa. Huomenna tosiaan lekurille…

 3. Marko

  Minä jo säikähdin, että pitäisi eksyä työmaalle jo 4.30 :)
  Eli sinulla on toisin sanoen ns. liukuva työaika, tulet tietyllä välillä ja lähdet tietyllä välillä (onkohan termi liukuva oikein.. en nyt mene vannomaan)
  Itse olen harrastanut samaa aikoinaan it-tukihenkilönä ollessani, tosin joskus tuo kolahti omaan nilkkaan kun 4 päivän aikana tekemät ylityöt jotka oli tarkoitus säästää perjantaille (ahh aikainen viikonloppu), mutta perjantai aamu pilasi kaiken (saakelin patterirohmu herätyskello). Lopun voittekin arvata.
  Itse pidän noista hommista ja kuulostaa mielekkäältä (kuten jo mainitsin, menee taas itseni toistamiseksi) ja voisin tehdä elääkseni tätä hommaa. Ja tulen jossain vaiheessa tekemäänkin kunhan saan joskus 3 vuoden päästä paperit tästäkin lafkasta.