Nörtin viikon kruunaa hemmotteluviikonloppu ilman tietokoneita

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Vaimoni täyttää sunnuntaina 26 vuotta ja päätettiin lähteä juhlistamaan synttäreitä Vantaalle Flamingoon. Hommattiin kylpylä-hotelli-tarjouspaketti, johon kuuluu vaikka mitä hemmottelua. Eilen lähdin suoraan töistä juna-asemalle, jolla vaimo ja tyttö odottelivat. Liput kouraan ja maalle. Maalla kävin saunassa ja menin aika suoraan nukkumaan. Tänä aamuna lähdettiin Helsinkiin junalla, josta tätäkin bloggausta tylsyyksissäni kirjoitan. Lotta jäi vapuksi mummolaan leikkimään.

Tietokonetta en ottanut tällä kertaa mukaan, mikä on minut tuntien epätavallista ja omituista. Toisaalta miniläppärini on työporukan käytössä laivaseminaarissa, jossa esitellään järjestelmää offlinessa. Viikonloppuna asensin serverin Asus Eee PC 901:eeni ja pääkehittäjä räpläsi systeemit pelkän etä-ssh:n kautta kuntoon. Viikolla kävimme hakemassa langattoman boksin koneen kylkeen ja heitimme paikallisen lähiverkon kautta lokaalin serverin pelaamaan niin että sitä voi käyttää laivalla ilman nettiä miltä laitteelta tahansa, simppelisti yhdistämällä vain offline-wlanverkkoon. Hyvä idea, toimiva toteutus, on ihanaa olla nörtti. Mutta luonnollisestikin läppäriäni en nyt pysty käyttämään omilla reissuillani vähään aikaan.

image

Tietokoneettomuus ei kuitenkaan haittaa, sillä puhelimella pystyy tekemään täysin samat asiat. Kaikki tietävät että tweettaan, irkkaan, bloggaan laitteesta ajasta tai paikasta riippumatta. Pääsen omaan koneeseenikin käsiksi ja pystyn nopeasti kopioimaan koneeltani mitä tahansa puhelimeeni katsottavaksi/kuunneltavaksi. Toisaalta jo pelkkä Tweakdeck ja syötelukija riittää, blogien ja Twitterin lukeminen tappaa mukavasti aikaa.

Viikot ovat taas vierineet. Töissä on mukavaa ja töitä todella riittää. Uskon että paikkani on turvattu pitkäksi aikaa. Tittelit päivittyivät uudistettuihin käyntikortteihin, minun kortissani lukee nyt ”Senior web developer”. Aika hassua. Vapaa-aika vierähtää tuttuun tapaan tyttöä kasvattaessa, keikoilla käydessä. Arki rullaa todella hyvin.

image

Pientä masennuksentynkää on ollut, mutta ei mitään suurempaa. Onneksi on ollut ystäviä, vaimo, jotka kuuntelevat ja helpottavat oloa. Yhdessä vaiheessa vain tuntui hajoavan pää, johtuen pitkään jatkuneesta univelasta ja yksinkertaisesti siitä ettei päässyt rentoutumaan ja hengähtämään missään välissä. Rahaa voisi olla enemmän, se on oikeastaan ainoa isompi huolen aihe, jota on ollut.

En malta odottaa että pääsen lillumaan porealtaassa, juomaan kuoharia ja syömään suklaata, saunomaan, rentoutumaan, elokuvateatteriin saunanraikkaana, oman kullan kanssa. Maanantaiksikin on tiedossa toivon mukaan jotain ohjelmaa. Tekee gutaa niin fyysisen kuin henkisenkin terveyden kannalta.

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein hyvää viikonloppua ja railakasta vappua! Olkaahan ihmisiksi!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä