Leffasivu uudistui

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Uudistin hiljattain leffasivuni. Edellinen ulkoasu oli ollut netissä vuodesta 2006 ja minusta alkoi tuntua että ulkoasu kaipasi pientä ehostusta. Uudistin koko setin sitten kertarykäisyllä. Käytin ronskisti CSS3:sta säästämättä riviäkään ja sivusta tuli yllättävän upea. Sain myös muutamia uusia ideoita, jotka toteutin saman tien.

Suosittelut ovat nyt piilossa sivun ylälaidassa, josta ne saa auki. En halunnut niiden valtaavan niin paljon tilaa sivulta. Leffat ovat nyt kiinteän levyisissä bokseissaan, koska halusin tyylitellä bokseja paremmin niiden alla olevalla varjolla. Muutenkin kiinteä leveys tuo stabiilimman fiiliksen. Laitoin leveyden kuitenkin sellaiseksi, että tyhjää tilaa ei jää liikaa isollakaan näytöllä. Värimaailma pysyi tarkoituksella suurinpiirtein samana.

Uusi leffasivu

Otsikkoon löysin sopivat webfontit ja laitoin leffa-aiheisia ikoneita vaihtumaan joka sivun latauksella. Tyylittelin hieman fontteja, taustaa, ikoneita, hakua, kommentointiominaisuutta. Ehkä suurimman muutoksen koki kommentoinnista ja suosittusta tuleva ilmoitus, joka on nyt samanlainen muun ulkoasun kanssa. Aiemmin se oli perusnormaali sivu valkoisella taustalla ilman minkäänlaisia tyylejä, minulla kun ei ollut aikaa vääntää sille mitään ulkoasua. Sitä paitsi ilmoitussivu näkyi sen 3 sekuntia kommentin/suosittelun laittamisesta. No, nyt on silläkin yhtenäinen ulkoasu.

Samalla tein pienen siivouksen ja poistin joskus aikoinaan lisäämiäni TV-sarjoja leffalistauksesta, sillä haluan omistaa leffasivun pelkästään elokuville, kuten oli alunperinkin tarkoitus. GetGlueen sitten vaikka loput. Tai noihin muihin palveluihin, joita näet leffasivun pohjalla.

Sivun pitäisi toimia hyvin kaikilla uusilla selaimilla. Tykkään tästä ainakin seuraavat viisi vuotta. Käy ihmeessä suosittelemassa elokuvaa, jota en ole vielä nähnyt! Tulen jatkossakin arvostelemaan jokaisen elokuvan heti katsomisen jälkeen.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Esittelyssä muita aktiivisesti ylläpitämiäni sivustoja | Rollemaa.org

    […] tietää elokuvaharrastukseni ja sen myötä leffablogini. Uudistin sivuston ulkoasun kokonaan pari kuukautta sitten ja lopputulos onkin erittäin onnistunut. Jos pidät elokuvista, suosittelen laittamaan […]