Suomen huonoimmat verkkosivut

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Jyri vinkkasi minulle hiljattain Websiterace.comin ”Suomen Parhaat Verkkosivut” -kilpailusta, enkä ollut uskoa silmiäni kun katsoin viime vuoden (2009) voittajia. Etenkin yksityiset -sarja pisti silmään.

Suora lainaus sivustolta:

Yksityiset -sarjan ylivoimainen voittaja vuonna 2009 oli Juhani Apell sivustollaan www.elisanet.fi/powerpoint. Hienosti toiseksi sijoittui Urho-klubi sivustollaan www.urhoklubi.net ja kolmannella sijalla oli Eve Rehn (Kuismin) sivustollaan www.evekuismin.net.
Voittajat palkitaan muun muassa radio Energyn mainoskampanjalla, Yrittäjälinja -julkaisun ilmoitustilalla, Google-AdWords -kampanjoilla sekä MyCafeen tuotteilla.

Neanderthal !
Creative Commons License photo credit: Hamed Saber

Ylläoleva kuva kuvaa täysin reaktiotani. Eli WHAAT. Ensimmäinen reaktioni oli wtf, eli suomeksi karkeasti ja kevyesti käännettynä mitä helvettiä? Sivustoista tulee mieleen lähinnä THE BIG UGLY WEBSITE, joka tosin on parodiaa tällaisista nettisivuista. Voittajakolmikon tapaisia sivuja ei voi saisi olla enää olemassa… ainakaan kahta ensimmäistä. Oksettaa. Kilpailun sivuston ylläpitäjä ei taida tietää verkkosivuista oikeasti mitään.

En tiedä miten virallinen kyseinen ”kilpailu” on, mutta minua hävettäisi olla siinä osallisena. Valintakriteerit ovat sivuston mukaan kävijöiden äänet, sivuston helppokäyttöisyys (jolla johdonmukainen rakenne), tyylikäs ulkoasu, sekä informatiivinen ja kiinnostava sisältö. Minusta voittajakolmikolla ei ole näistä mitään. Odotan järkytyksellä tämän vuoden ”kilpailun” tulosta, jos sellaista tulee. Kilpailun on pakko olla iso vitsi, tai Suomen Huonoimmat Verkkosivut. Kiitos vain Websiterace.comille menetetyistä yöunista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Jyri Väätäinen

  Ensimmäinen sivu on kiistatta Suomen huonoin, ei paras. Sai nauraa oikein kunnolla heiluville oraville, mitkä olikaan. Viime vuoden perusteella on kyse tosiaan Suomen huonoimmat verkkosivut -kilpailusta. :D

 2. Agakonna

  Nuo kaksi ensimmäistä on ihan kauheita! Kolmas olisi jo ihan kohtalainen saavutus alle kouluikäiseltä lapselta. Tollaset pitäisi kieltää lailla!

 3. Tässäkö ovat Suomen surkeimmat verkkosivut? – Mediablogi

  […] surkeimmista verkkosivusta? Messengerissä vaihdoin muutaman sanan tästä Rollen kanssa ja hän kirjoitti aiheesta heti. Yksityiset-sarjan ylivoimainen voittaja vuonna 2009 oli Juhani Apell sivustollaan […]

 4. Bloggaajia uhataan raastupaan perusteetta – Streisandin ilmiö on syntynyt | Rollemaa.org

  […] oikeuteen yritystä kritisoivien blogitekstien takia. Kirjoitin itsekin puolisen vuotta sitten kilpailua kritisoivan tekstin (ellen jo aikaisempina vuosina), jossa käytin melko kärkkäitäkin ilmauksia. Vaan jostain […]

 5. Bloggaajia uhataan raastupaan perusteetta – Streisandin ilmiö on syntynyt | Rollemaa.org

  […] oikeuteen yritystä kritisoivien blogitekstien takia. Kirjoitin itsekin puolisen vuotta sitten kilpailua kritisoivan tekstin (ellen jo aikaisempina vuosina), jossa käytin melko kärkkäitäkin ilmauksia. Vaan jostain […]