Suomen euroviisukappale plagiaatti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Huom, otsikossa ei ole kysymysmerkkiä, koska olen tosiaan sitä mieltä. Sitähän minäkin tuumin jo kauan ennen kuin kysymystä pohdittiin uutisissa. Hälyttävintä oli se että heti Waldo’s Peoplesin kappaleen kuuntelun jälkeen päässä rupesi soimaan Wouldn’t it be good… Cascadan versiona tosin.

Tietenkään kokonaisuutena (esim. normaalit säkeistöt) ei kuulosta samalta, mutta kertosäkeistö on täsmälleen samanlainen. Waldo’s Peoplen Lose Control on selkeä mukaelma Nik Kershawin Wouldn’t it be goodista, josta mm. Cascada on tehnyt ihan Waldosin biisiä muistuttavan kipaleen.

Yle meni myös mokailemaan äänien kanssa ja joillakin eivät kuuluneet tv-äänet ollenkaan. En tykännyt Waldon biisistä (enkä laulajasta), niin nähty ja kuultu koko artisti muutenkin. Ehkä 90-luvulla olisin voinut syttyä, mutta nyt eletään vuotta 2009. En ole pettynyt Signmarkinkaan häviöstä, mutta enää ei oikein jaksa kiinnostaa koko viisutkaan. Kaikki tuntuu Suomella menevän päin pyllyä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Jani

  Mun mielestä aika moni kappale osaa muistuttaa toisiaan. Olis enemmänkin ihme, jos ei löytyisi kappaleita, jotka eivät muistuttaisi toisiaan tietyiltä osiltaan. Euroviisut on showta ja yksi tärkeä uutinen lisää aina niin paikkaansa pitävään keltaiseen lehdistöön.

 2. Neurodrived

  Ei minun mielestä Signmarkin biisillä olisi pärjätty, sillä vaikka idea on kunnioitettava, oli kappale oikeastaan aika huono euroviisukappale, sillä se ei jäänyt soimaan päähän eikä oikein muutenkaan koskettanut.

  Samaa mieltä olen tämän plagiaattihärdellin kanssa: biisi kuulostaa paljon edellämainitsemiltasi kappaleilta. Mitäköhän tapahtuu, jos Waldo’s People hyllytetään? Signmark kenties edustamaan, vai uudet viisut?

 3. rolle

  Tuskin Waldo’s Peoplea hyllytetään. Plagiona hyväksyttiin ja sillä myös mennään. Signmark olisi pärjännyt ehkä paremmin kuin Waldo’s, vaikka ei sillä olisi voittoa tullut. Minusta kaikki Suomen ehdokkaat olivat surkeita… taitaa tulla taas pelleviisut.