Lisää kysymyksiä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Eilen oli soittoharkat 18:00 Olli Tantulla, koska perjantai on pitkä eikä silloin ole harkkoja. Menin kuudeksi Tantulle ja ruvettiin opettelemaan sooloja Sonata Arctican Sing in Silenceen, mihin aikaisemmin opeteltiin riffit. Tunti vierähti aika nopsaan ja nyt osaan jo soolon alkeet. Pari asteikkoa vedettiin ja harjoiteltiin sooloimprovisointia. Lähdin Tantulta seitsemältä ja bussi meni ennenkuin ehdin kävellä pysäkille asti. Soitin Juhanille ja kysyin että voiko tulla käymään. Juhanille se sopi, vaikka Veikko ja Marko olivat juuri lähteneet sieltä. Menin sitten piipahtamaan Juhanille ja lähdin tunnin päästä kotiinpäin. Porukat oli Joutsassa tapaamassa tuttuja ja minä päätin vielä lukea ruotsin saniksiin.

Aamulla heräsin taas väsyneenä tasan kello seitsemän. Menin suihkuun tavalliseen tapaan ja join cappucinot. Cappucinoja juodessani katsoin kelloa, se oli 8:20. Olin herännyt vähän liiankin rutiinilla enkä ollut ajatellut ajankäyttöä, heräsinhän vähän myöhemmin kuin olisi pitänyt. Kaadoin cappucinot viemäristä alas ja lähdin juoksemaan bussipysäkille. CD-soittimessa oli tälläkertaa metallia ja progea, Sonata Arcticaa, Stratovariusta ja Dream Theateria. Myöhästyin epäonnekseni bussista ja juoksin kilometrin alamäkeä ja menin nelosella. Ensimmäiset tunnit matelivat ruotsin parissa, sanis meni miten meni. Sitten oli pääsiäiskirkko, tylsää oli ja nyt on sitten hyppytunti. Ajattelin lukea Federico Garcia Lorcan ”Veren häät” näytelmän hyppytunnin aikana, koska meidän pitää kuitenkin lukea se äidinkielessä.

Historian tunnilla oli paras keskustelu. Tuli juttua Leonardo Da Vincistä, aiheena oli Mona Lisa, jonka jättimäinen kuva oli heijastettu seinälle. <ope> Hannu, katsooko Mona Lisa sua? Se on ovelasti tehty, eikö näytäkin että se katsoisi teitä kaikkia tuolla ilmeellään? <hannu> Öö, joo kyl se vähän näyttää. <ope> Sillä silmällä… *reps* Eipä tässä sitten muuta. Kotisivuille tulee tänään jotain uutta, varmaankin elokuva-arvosteluja. Vieklä on kaksi tuntia äidinkieltä, jossa kirjoitetaan novelli. Tänään on karkkipäivä. Äiti tuo Siwasta taas puoli kiloa mässyä. Innostuin noista kysymyksistä, joten SINÄ kysy mitä tahansa niin vastaan. Jokainen kysyy jotain!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä