C’est francais

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

J’étudie francais aussi (si quelqu’un ne savent pas). Parfois je pense je ne peux plus. C’est parfois trop dur. En particulier quand vous devez seul étudier. Je n’ai pas beaucoup des amis dans la classe, parce que il y a seulement des filles. Je suis seulement garí§on dans la classe. Ainsi actuellement je passe mon temps étudiant des francais.

Siinä lyhyt selitys ja syy, miksi en ole pariin päivään kirjoittanut blogiin. Jos et ymmärrä, niin aloita ranska. En minäkään siinä kyllä mikään hyvä ole. Tuossa tekstissäkin on varmaan 100 virhettä. Eli käytän – , tai yritän käyttää – aikaa ranskaan (varmasti) enemmän kuin normaalisti, sillä haluan saada siitä paremman numeron. Tällä hetkellä ranskan numero taitaa olla 7 tai 8. Tavoitteena 8-9. No, se ranskasta. Muistuta minua, että liitän tähän erään messenger-login myöhemmin kyseisestä aiheesta…

Tänään väsytti aamulla, vaikka koulu alkoi vasta kymmeneltä. Päivä alkoi sulkapallolla Hipposhallilla kello 10-12 am. Sulkapallon jälkeen menin kouluun syömään pinaattilettuja puolukkahillon kera. Ruokatunnin jälkeen oli tunti ranskaa (samalla kun muilla kavereilla oli vapaa tunti, luonnollisesti). Ja sitten iltapäivällä piirtelin/sotkin keskusornamenttia varsiterällä musteen kanssa. Lähdin vartavasten aikaisemmin tunnilta, jotta ehtisin 14:45 bussiin, mutta enköhän sitten myöhästynyt. Tunturi Cityyn on vaihdettu ketjut ja laakerit, nyt viimeistään pitäisi mennä katsastuksesta läpi. Eli pääsen ajamaan piakkoin. Sano, niin tulen käymään.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä