Ja koska ranksa on ranksa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Eilen väsytti. Liikaa. Olin ihan hermoraunio. Ensin neljään koulua ja kotona kaikki paskoo ja ei jaksa mitään. Tein yöllä läksyt. Se on kaikista mukavinta. Huoh. Tänä aamunakin väsytti kun olin laittanut herätyskellon puoli seitsemältä soimaan, vaikka olisi pitänyt laittaa puoli kuudeksi. Sillä fakta on: mitä aikaisemmin heräät, sitä pirteämpi olet. Ainakin minulla. Joku pinttynyt tapa siinä on. Jos en nouse kuuden aikoihin, torkun kymmenen minuuttia. Jos en herää silloinkaan, torkun toiset kymmenen minuuttia ja viimeistään sen jälkeen herään.

Mutta nyt olen hereillä EnergyDrinkin ansiosta. Historian tunti oli kidutusta kun väsytti liikaa. Pää nuupahti/keinahti/kuukahti koko ajan alas ja silmäluomet samoiten. En jaksanut yhtään keskittyä. Heti kaksoistunnin jälkeen hain EDin kaupasta ja join puolet ja nyt on pirteä olo. Kirjastosta oli kaikki pro-koneet varattuja, joten otin ajan lasten nettikoneelle. Tämäkin on aika pro, mutta yksinäinen ja sijaitsee ihan eri paikassa kuin muut koneet. Pitää nyt kuitenkin paljastaa; uskokaa tai älkää: olen suunnittelemassa uutta layouttia. Jos aloitatte tästä jonkun kohun ja piinaatte minua kysymyksillä tyyliin ”millos uus leiska?” niin uutta leiskaa ei tule. Tuliko selväksi? Väsynyttä ei häiritä. Yksi härsii niin kaikki kärsii.

Katsottiin eilen iltapäivällä ranskan kaksoistunnilla (14-16) joku maailman paskin leffa joka kertoi jostain ranskalaisista muslimeista ja niiden hörhöilyistä. En olisi älynnyt mitään ilman ranskankielisiä tekstityksiä. EN MITÄÄN. Ehkä sanan sieltä täältä, mutta en juurikaan mitään. Ärsyttää kun ne puhuu niin liian nopeasti. Ei voi ymmärtää jotain grmrmmrlrlrlrmrmmr- puhetta mistä ei ehdi kuulla mitään yksinkertaisesti sen takia että puhe on niin nopeatempoista ja äänteet menee sen takia sekaisin kuulijan päässä. No, ehkä en vaan osaa. Tira kysyi minulta miksi opiskelen ylipäätään ranskaa? Itse vastasin vallan mainiosti (siitä puheenollen, ranska on kiva sanoa ranksa):

04.04.05 14:17 <rolle> ja koska ranksa on hauska kirjoittaa ranksa
04.04.05 14:17 <rolle> a koska ranksa on kaunis kieli jota ei ymmärrä
04.04.05 14:17 <rolle> ja koska ranksa on kiva maa missä eksyy
04.04.05 14:18 <rolle> ja koska ranksalaiset ei osaa enlantia
04.04.05 14:18 <rolle> ja koska ranksaan ei pääse kun ei ole rahaa
04.04.05 14:18 <rolle> ja koska ranksaa ei puhu pojat
04.04.05 14:18 <rolle> ja koska ranksa on RANKSA

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä