Voi siuta mokomaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Mokoma – Viides Vuodenaika (2006)
Kaikki tietävät mistä Mokoman nimi sai alkunsa. No se lukee otsikossa. Levy levyn jälkeen Mokoma on mennyt raskaammaksi ja raskaammaksi. Se ilmeisesti on bändin tavoitekin. Oikeasti, Mokoman 120 Päivää-levyä ei enää jaksa kuunnella. Siinä on niin nössö-biisejä. Ja ”Koiruoho” jää ärsyttävästi soimaan päähän. Ei mitään järkeä. Oikea Mokoma on raskasta!

Mokoman Viides Vuodenaika EP ilmestyi keskiviikkona 18. lokakuuta. Vaikka biisit ovat vielä melko puhtaasti hardcorea, esiin pulppuaa deathmetallimaisiakin piirteitä. Deathin käännetty coveribiisi ”Avoin Hauta” (Open Casket) tuo mahtavasti lisäväriä EP:seen. EP:llä on yksi laulettu välikevennysbiisi, ”En elä talven yli”, joka on sitä vanhaa mokomaa tyyliä, joka viittaa aikaisempiin tyyleihin (ks. Mokoman 120 Päivää). En kyllä käsitä miten Annalan ääni riittää sekä laulamiseen että karjumiseen. Usein tällaisissa bändeissä on erikseen laulaja, sekä karjuja.

Hyvistä biiseistä huolimatta, mielestäni Kuoleman Laulukunnaat -levyllä oli parempia biisejä. Odotetaan seuraavaa kokopitkää. EP:nä plätty on loistava, joten ei voi muuta kuin antaa suosiota hyvälle suoritukselle! 4/5

 1. Syvyys on vaiti
 2. Sirppi
 3. En elä talven yli
 4. Avoin hauta (Death)
 5. Viholliset

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

 1. ddada

  Mokoma ei oo hc:ta nähnykään. Se on ihan Thrashia.

 2. rolle

  Genrekiistat on ikuisia. Todellakin on metalcorea!11111 :O