A View From the End of the World

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

SID Metalliksi musiikityyliksensä ristinyt ruotsalainen Machinae Supremacy julkaisi tänään uuden levynsä A View From the End of the World. Musiikkia sanotaan SID Metalliksi siksi koska siinä on käytetty ääniä jotka on tuotettu Commodore 64 -laitteen SID-äänipiirillä, jolla muunmuassa klassiset pelimusiikit tuotettiin. Sain vaimoltani levyn syntymäpäivälahjaksi ja plätty onkin ollut kuuntelussa pitkin iltaa. Mainio lahja, sillä en yhtään osannut odottaa MaSu:lta uutta albumia tässä vaiheessa.

Machinaen Supremacyn uuden levyn kansitaide

Levyn kappaleet ovat tuttuun tapaan tarttuvia tilutteluja. Tykkään Robert ”Gaz” Stjärnströmin laulutyylistä ja musiikin monipuolisuudesta. Olen kuunnellut levyn nyt noin kuutisen kertaa läpi ja mieleen ovat jääneet erityisesti kappaleet Nova Prospekt, Gybergenesis ja Action Girl, joista on muodostunut jonkinlaisia lemppareitani. Viimeksi mainitussa kappaleessa on erityisen mainiota siddailua heti alussa.

Tämäkin levy avautuu varmasti vielä lisää jokaisen kuuntelun myötä, mutta voin jo tässä vaiheessa sanoa että tässä on levy josta kannattaa maksaa. Hieno syntymäpäivälahja, kiitokset vaimoselleni. Machinae Supremacy esiintyy muuten Jyväskylän Lutakossa 4. joulukuuta ja aion mennä sinnekin vaimoni kanssa. Ensi viikon lauantaina menemme katsomaan Katatoniaa

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. mustikkasoppa

    Ole hyvä, rakas. :) Katatoniaa odotellessa.