Uusi lukiokampus Viitaniemeen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Vähän epäilinkin tällaista. Jyväskylä on taas säästämässä kouluista siirtämällä lisää lukioita Viitaniemeen. Tuntuu aika naurettavalta toiminnalta, että juuri tämän tason opiskelusta pitäisi säästää. Ei riittänyt pelkästään Cygnaeus-lukion remontin evääminen ja koulun siirto ahtaisiin Viitaniemen tiloihin vaan nyt sinne ollaan keskittämässä lisää Jyväskylän kouluja. Samalla maalaiskunnan palveluita karsitaan muutenkin, ei vain lukioiden osalta. Mutta toisaalta onhan varmasti Jyväskylä ja Suomi muutenkin melkoisen velkaantunut ja täytyyhän jostakin säästää. Ei se kai minua enää liikuta, sillä lukiot on käyty ja kaupungissa asutaan. Mutta silti vähän arveluttaa millaiseksi ”uusi Jyväskylä” on menossa.

Voionmaan lukion jatkokäyttö on vielä auki, mutta yksi mahdollisuus on rakennuksen purkaminen ja tontin myyminen asuinrakentamiseen.

Juuri näin tehtiin Cygnaeus-lukiolle. Lisää asuintaloja vaan.

Uusi Jyväskylä aikoo keskittää lukio-opetusta Viitaniemeen ammattiopiston kampukselle. Uuden kunnan valmistelusta vastaava työvaliokunta hyväksyi maanantaina jatkotyöskentelyn pohjaksi konsultin esityksen, jossa Voionmaan, Vaajakosken ja Palokan lukiot siirtyvät nykyisistä toimipisteistään Viitaniemeen syksyllä 2010. […]

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Gerry

    Siirisipä sittenki Vaajakosken ja Palokan Harjulle, ainoa vain että ruokalassa tulee remontista huolimatta olemaan ehkä ahdasta,nytkin se remppa jo vaivaa. No, tuskin me enää kolmatta lukiota sinne tahdotaan :)

  2. rolle

    Voi olla, että Jyväskylä tunkee sinne lisää ihmisiä ;) Tai ehkä jossain vaiheessa kaikki Jyväskylän koulut laitetaan yhteen rakennukseen, saadaanpa taas sitten enemmän tilaa rakentaa taloja mitä kautta lisää maksavia asukkaita niin!!! :| rage-angst.