Tampereen Sampolan koulun oppilaat häätöuhan alla

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Tampereen Sampolan koulu uhataan lakkauttaa tänä keväänä. Skenaariosta tulee täysin mieleen Jyväskylässä tapahtunut 2005-2006 koulujen lakkautusepisodi, jossa Cygnaeus-lukio lakkautettiin, ja myöhemmin Cygnaeuksen peruskoulu, Voionmaan peruskoulu ja Rudolf Steiner -koulu lakkautettiin tai oppilaat hajautettiin tai siirrettiin pitkin kyliä. Opiskelin tuolloin lukiossa toista vuotta ja meille oli luvattu, että koulu remontoitaisiin kokonaan ja että meidän vuosierämme saisi opiskella abivuotensa loppuun. Abivuodeksi meidät kuitenkin heitettiin mäen taakse Viitaniemeen paljon pienempiin tiloihin ja koulu purettiin. Itselläni meni tuolloin usko Jyväskylän kaupunginvaltuustoon ja nyt asenteeni Tamperetta kohtaan muuttuivat myös kertarysäyksellä negatiivisemmaksi.

Epätietoisuus on tilanteessa tuttua, sillä mihinkään luvattuun asiaan ei voi luottaa. Jyväskylän Kaupunki tärväsi Cygnaeus-lukion rempan kokonaan, kiitos kaupunginvaltuuston ja vuonna 2004 aloittaneen Markku Anderssonin. Olen vieläkin katkera siitä että jouduin käymään viimeisen lukiovuoden siellä pöpelikössä. Ranskan ja espanjan tunteja käytiin usein eri kouluissa ja myöhästymisistä sai silti katua – vaikka se oli väistämätöntä.

Sampolan koulu
Kuva: Yle

Kouluvuoden 2010 alkaessa kuulimme, että oppilaat häädetäänkin Sampolasta jo keväällä 2011, jotta rakennus saadaan remontoitua taidelukion vaatimassa aikataulussa.

Minusta on huvittavaa, että vedotaan (1) rahaan, tai (2) siihen, että remontti täytyy saada aikataulussa valmiiksi. Vaan miten kävi Cygnaeus-lukion vanhan rakennuksen? Se purettiin välittömästi oppilaiden evakuoinnin jälkeen ja sen jälkeen se oli viisi vuotta tyhjillään! Tonttia käytettiin parkkipaikkana ja sille alettiin rakentamaan vasta ihan hiljattain, kohta kuuden vuoden jälkeen tapahtuneesta. Piti vaan kiusata tulevaisuuden lupauksia, nuoria opiskelijoita, lapsia. Jösses!

Jyväskylän stoori on historiaa, mutta Tampereen kaupungilla on kuitenkin vielä aikaa ja mahdollisuuksia muuttaa asioita. Tämä olkoon heille noottina, nyt niitä oikeita päätöksiä!

Myös sinä voit vaikuttaa: Jaa tietoa tästä muillekin. Bloggaa aiheesta tai jaa tämä artikkeli. Tämän artikkelin voit jakaa Facebookiin tästä, Twitteriin tästä ja muualle alta.

Yle uutisoi aiheesta ainakin näillä artikkeleilla:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. illegalll

    Jaa sie oot jääny kokonaan tästä Korpilahden lukion lakkauttamisesta vaille? Voi kuule, siitä on meuhkattu tän vuoden alusta ihan koko ajan.