Syksy on täällä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Ihmettelin. Ikkuna oli vain raollaan, mutta silti tietokonepöydän alla lojuvat jalkani saivat todella kylmän ilmakylvyn. Sitten katsoin mittaria. Miinus puoli astetta pakkasta! Kello on neljä ja päivä on toinen syyskuuta. Takapihan yksi puista värjäsi lehtensä keltaiseksi jo viikko sitten, jolloin oli vielä elokuuta. Niin se vain on että syksy on täällä.

Rollemaan sää on kesäinen ja sateinen, mutta syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani. Varmaan siksi koska rakastan melankolista säätä, sadetta, syksyn ihania värejä, jotka ovat samaan aikaan sekä alakuloisia että iloisia. Parasta syksyssä on sateinen ja viileä sää, joka ei kuitenkaan ole liian kylmä. Sateen ropina on ihanaa, etenkin öisin.

Syksy on myös vuodenajoista sellainen joka herättää ajatuksia. Syksy pistää miettimään, tekee luovaksi. Tein joskus musiikkia ja suurin osa kappaleistani syntyivät syksyllä. Levy onkin oikea syksylevy. Syksyn alkamisen kunniaksi voit ladata levyn kappaleita alta. Levystä voit lukea lisää siitä kertovasta kirjoituksesta vuosien takaa. Kappaleesta ”Loneliness on a Rainy Day” tuli jopa nettihitti, tosin todella pienissä piireissä. Kunpa saisin jostain voimaa ja aikaa jatkaa musiikintekoa taas vuosien jälkeen…

 1. Blueberry Soup
 2. The Darkness
 3. Loneliness on a Rainy Day (Extended)
 4. Summer Dying Fast
 5. Loneliness on a Rainy Day
 6. Cellar Wish
 7. Ancient
 8. Under Construction (DJ Rolle’s Last Parade, Deep Trance Mix)
 9. Autumn Farewell
 10. The Silence of the Ocean

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

 1. fmatic

  Kirpakka aamu täällä Jyväskylässä. Uskomaton fiilis kun kävin juoksulenkillä tuossa hetki sitten. Ne hetket kun ravitat tuolla pitkin maita ja mantuja kun kaupunki vielä nukkuu ja katselet syksyn kauneutta. Sitä konkreettisesti tuntee olevansa elossa. On kuin kesän jälkeen olisi herännyt henkilökohtaisesta koomastaan takaisin elämään.

  Syksy on vuodenajoista parhain. Nämä viileät aamuhetket, syksyn värit, sateet, tunnelma…syksyisin tulee jo pelkästään työnkin puolesta herättyä aikaisin, mutta tähän aikaan vuodesta myös juokulenkit astuvat kuvioihin. Ei tarvitse väistellä kaiken maailman sunnuntailenkkeilijöitä kun on aikaisin aamusta liikenteessä. Työmatkoihin fillarilla varataan normaalia enemmän aikaa, jotta voi rauhassa taittaa työmatkan ja fiilistellä syksyn tuoksuja ja tunnelmaa.

  Jotkut ahdistuvat syksyisin.Mulle tämä vuodenaika on se jolloin tuntuu todella hyvältä…

 2. rolle

  Kiitos kommentista fmatic, ja myöhäiset huomenet sinulle kotikaupunkiin! :-) Olen samaa mieltä! Itse olen melko useinkin aamuyöstä hereillä, vaikka en kylläkään saa itseäni lenkkeilemään varmaan enää ikinä.

  Itselläni on myös syksyisin suurimmat fiilikset, puolin ja toisin. Syksyn ”masennus” ei ole varsinaista pahan potemista vaan enemmänkin melankoliaa, mikä on oikeastaan hyvä asia. Se on luovaa tunteiden purkamista.