Rauhallisimpien öiden säveliä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Olen kirjoittanut paljon metallimusiikista, joten ajattelin tällä kertaa kirjoittaa musiikista, jota tykkään kuunnella öisin. Yö on minulle tärkeää rauhoittumisaikaa ja silloin usein kuuntelen rauhallista musiikkia – ainakin silloin kun en kuuntele metallia. Joillekin voi tulla ehkä yllätyksenä, että osaan kuunnella muutakin kuin metallia. Musiikkimakuni on erittäin laaja, vaikka olenkin viimeaikoina keskittynyt melkein pelkästään metallimusiikkiin.

Korean Yiruma (이루마) ja Japanin Nobuo Uematsu (植松伸夫) ovat lemppareitani klassisen pianomusiikin saralla. Varsinkin Yiruma on viime aikoina sytyttänyt herkkyydellään. Eräitä surullisia asioita pohtiessani rupesin eräänä yönä jopa vetistelemään kun musiikki toi tunteet pintaan.

Jazz-sensaatio Jamie Cullum on myös makuuni öisin. Jotenkin jazz sopii yömusiikiksi. Pidän erityisesti In The Wee Hours of the Morning -kappaleen kuuntelemisesta. Soundtrackeista parhaiten uppoavat ainakin Jeremy Soulen (Elder Scrolls, ym.), Koji Kondon (近藤浩治) (Zelda) ja Yoshihisa Hirano (平野義久) (Death Note). Rentouttavaa, ihanaa musiikkia. Toivotan rauhallista yötä itse kullekin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä