Perliä ja pythonia keskellä viikkoa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Viimeisten 12 tunnin ajan olen melkeinpä floodannut komentoja perl Makefile.PL, make, sudo make install ja python setup.py build, sudo python setup.py install. Olen nimittäin asennellut perl- ja python-moduuleita läjäpäin. Halusin nimittäin kokeilla erilaisia perlillä ja pythonilla toimivia twitter irc-botteja, jotka ilmoittaisivat twitter-päivityksiä irc-kanavalle. Lupaavimmilta vaikuttivat Python Twitter Tools, irctotwit ja twitterircbot.

Säätöjen ja asenteluiden jälkeen ainoaksi toimivaksi ratkaisuksi osoittautui twitterircbot, mutta se sisälsi ainoastaan postausominaisuudet twitteriin, ei sitä twitteristä irkkiin -ominaisuutta, jota olin enemmän hakemassa. Irctotwit näytti toimivan, mutta ei koskaan joininut kanavalle. Muokkasin koodia ja sain sen joinimaan kanavalle, mutta se ei siltikään vastannut komentoihin… en tiedä mikä mätti, ehkä koodi oli vain liian keskeneräistä vielä. Python Twitter Tools asentui onnistuneesti, mutta kun twitterbotia yritti käynnistää niin sain virheilmoituksen ImportError: No module named ircbot, vaikka ircbot oli asennettuna… googlasin ja googlasin, mutta en löytänyt vastausta.

Kokeilin myös twitter irc-palvelin-mahdollisuuksia, kuten tircdiä ja twirciä. Tircin sain toimimaan lokaalisti, mutta halusin yhdistää siihen tnnetin nikitan shelliltäni, joten olisin tarvinnut sen julkisena, enkä saanut ircd:tä käyntiin sitten millään – jos se olisi mitään auttanutkaan. Oman Irc-palvelimen pystyttäminen on minulle vielä pikkuisen uusi juttu.

Päätin hylätä komentorivipohjaiset twitter-clientit ja etsiä ohjelmaa Adobe Airille. Löysinkin varmaan parisenkymmentä kandidaattia, mutta suurin osa niistä oli ominaisuuksiltaan huonoja. Halusin että ohjelma sisältää facebookin ja twitterin, näyttää hyvältä, pop-upin paikkaa voi vaihtaa (alareuna ehdoton not), päivitys nopea ja toimiva. Ohjelmista karsiintui DestroyTwitter, TweetDeckin beta-versio, jossa on Facebook-tuki ja iNotifyU. DestroyTwitter on aivan mahtava, mutta se on pelkästään twitterille, TweetDeck on vähän turhan massiivinen ja puutteellinen ja iNotifyU:ta ei ollut enää saatavilla. Onnistuin kuitenkin ruinaamaan iNotifyU:n tekijältä (kiitos Mattias!) ja nykyään käytän sitten sitä (vaikka hieman keskeneräiseksi jäikin).

Päätin siis lopulta etten tarvitse twitter-serveriä ollenkaan. Adobe Airin ohjelmilla ja bitlbeen Ping.fm-tuella pärjään aivan loistavasti. Olisi vain ollut kiva keskittää myös twitter irssiin. Irssin sisällä minulla on tällä hetkellä irc, telnet, msn, yahoo, gtalk, aim, icq, jabber, pingfm, tumblr. Eiköhän näillä toistaiseksi pärjätä. Menipähän koko keskiviikko säätäessä…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä