Irssin ilmoitukset vielä reaaliaikaisemmin Android-puhelimeesi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

NMA

Notify My Android haastaa Notifon

Kirjoitin kesäkuussa ihan mahtavasta tekniikasta, jolla irssi-käyttäjät saavat ilmoituksen suoraan puhelimeensa aina kun joku koettaa ottaa yhteyttä (eli hailaitata). Itse käytän irssissä IRCin lisäksi bitlbeen kautta Windows Live Messengeriä, yahoo messengeriä, aimia, ICQ:ta, Facebook Chattia, Skypeä ja Twitteriä. On ihan huippua kun poissaollessani ilmoitus kaikista mahdollisista yhteydenottoyrityksistä tulee reaaliajassa suoraan puhelimeeni.

Notifo-palvelu on kuitenkin alusta asti ollut Beta-vaiheessa ja toiminut vähän niin ja näin. Ilmoituksia ei ole aina tullut perille ja palvelu on pitkäänkin ollut down, eivätkä kehittäjät ole vastanneet käyttäjien epätoivoisiin yhteydenottoihin. Tähän asti. Nyt projekti on nimittäin tullut tiensä päähän. Notifon kehittäjä kirjoittaa seuraavasti:

Hi there,

This is Chad, founder of Notifo. I wanted to reach out because you are an account owner of one or more Services on Notifo. This email is an announcement of some sad news.

Over the past 20 months, Notifo has tried to be the best notification platform for multiple endpoints including iPhone, Android, Growl, Email, and a few more. Notifo has been my full-time job during this time.

However, Notifo never gained enough traction with publishers or consumers to make enough revenue to pay the bills and sustain it as a company. As such, I have had to seek full-time employment elsewhere in order to pay my own living expenses.

What does this mean for you and Notifo? Practically, it means that I will no longer be working full-time on Notifo. For now, Notifo will continue to run as-is with no further plans for development but will probably be shut down as a result. I will try to keep it alive as long as possible, but please know that it could go away at any moment. I will do my best to provide at least 30 days notice before Notifo is officially shut down.

While Notifo will continue to run in the interim, I encourage you to find alternative methods to accomplish your services’ goals.

Some alternatives include:

– Boxcar for iPhone/iPad – http://boxcar.io/
– Prowl for iPhone – http://www.prowlapp.com/
– SMS with Twilio – http://twilio.com/
– Urban Airship – http://urbanairship.com/

I want to thank all of you for using Notifo. I’m deeply sorry about this result.

You may receive a few more emails from me regarding this situation. Please feel free to reply to this email to ask me any questions you may have.

Thanks for all your support,
-Chad

Minua rupesi harmittamaan älyttömästi viestin luettuani, vaikka tämä olikin jollain tapaa odotettavissa. Olisin näin hyvästä palvelusta jopa maksanut, jos sitä oltaisiin jaksettu jatkokehittää. Notifo ei ole viime aikoina toiminut kovin luotettavasti – ilmoituksia tulee milloin sattuu ja niitä tulee puutteellisesti, ikään kuin PUSH-palvelin olisi ruuhkaantunut. En ole saanut vähään aikaan välittömästi tietoa jos joku on koittanut tietokoneen kautta olla yhteyksissä.

Rupesin heti etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoituksia tarjoavat sovellukset eivät ole vaihtoehtoja, sillä en halua normaalin viestilaatikkoni täyttyvän joistakin vähemmän tärkeistä ilmoituksista, joita sataa muutenkin jatkuvasti.

Sitten Notify My Android -nimisen palvelun, jonka Android-appsinkin asensin täysin spontaanisti tutkimatta, vaikka se ei ollutkaan ilmainen. Huomasin NMA:n API:n olevan hyvin samanlainen Notifon kanssa ja lähdin heti koodaamaan NMA:lle irssi-scriptiä. Ja se olikin yllättävän helppoa!

NMA

Minussa on jonkin sortin masokistin vikaa, kun olin tänään kotiin töistä tullessa rättiväsynyt, mutta silti oli vain perl mielessä. Scriptistä tuli kuitenkin loistava. Kanavan nimeä en saanut ilmoitukseen näkyviin ja jätin sen sitten tekemättä kun en jaksa valvoa myöhään tällä kertaa. NMA jatkaa toimintaansa ja nyt minulla on vakaammat irssi-ilmoitukset. Aika dumpata Notifo, for good.

NMA vaikuttaa näppärämmältä kuin Notifo, sillä ilmoitukset eivät täytä tilariviä, vaan useammasta ilmoituksesta tulee numerolla varustettu kuvake. Ilmoituksesta myöskin aukeaa itse ohjelma, toisin kuin Notifossa, jossa aukesi tyhmästi tyhjä sivu puhelimen selaimeen.

Tässä vielä asentamisohjeet, vaikka asentaminen on lähes identtistä Notifoon verrattuna:

 1. Tee tunnus Notify My Androidiin
 2. Lataa Notify My Android Android Marketista. Kannattaa lähettää testi-ilmoitus NMA:n testaussivulta.
 3. Lataa irssinotifon pohjalta tekemäni irssinma-scripti ~/.irssi/scripts -kansioosi. Varmista että se on nimettynä irssinma.pl. Nyt on löytynyt vielä parempi scripti, joka näyttää myös kanavan nimen jolla hailaitti tulee! Lataa prowlnotify.pl ~/.irssi/scripts -kansioosi.
 4. Aja irssinma.pl prowlnotify.pl kirjoittamalla irssissä /run prowlnotify.pl tai /script load prowlnotify. Jos käytät scriptassistia, laita scriptille vielä autorun päälle komennolla /script auto prowlnotify. Huom! prowlnotify vaatii myös screen_away -nimisen scriptin! (löytyy samasta linkistä)
 5. Aseta komento /set irssinma_API api-avain Laita ~/.NMA_apikey tiedostoon API-avain, jonka saat NMA:n asetussivulta klikkaamalla "Generate New Key".
 6. Voit testata ilmoitusta kirjoittamalla /prowl test.

Muista /save ja kaiken pitäisi pelata. Ilmoitus tulee kun olet asettanut /away -komennolla itsesi poissaolevaksi ja joku hailaittaa sinua. Helposti hintansa väärti vehje. Tuohon NMA:han (kuten Notifoonkin) saa vaikka mitä muitakin palveluita.

For english googlers: Sniker’s Irssi push notifications to iPhone and Android through Notifo is now outdated, since Notifo developer has decided to shut the project down. I wasn’t happy with the incomplete beta state Notifo Android was left on, so I decided to start using Notify My Android with my irssinma-script which is heavily based on Sniker’s irssi-notifo.pl the better script I found, prowlnotify by Elwell. I hope you find this useful.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Roni Laukkarinen (@rolle)

  Blogissa: Irssin ilmoitukset vielä reaaliaikaisemmin Android-puhelimeesi – http://t.co/Cb295oIr #perl #irssi

 2. Irssin ilmoitukset reaaliajassa Android-puhelimeesi | Rollemaa.org

  […] HUOM: Tämä opas on vanhentunut. Lue uudempi tästä linkistä! […]

 3. Vaihtoehtoinen tapa saada irssin ilmoitukset puhelimeen | Rollemaa.org

  […] hienoa saada irssihailaitit suoraan puhelimeen. Kirjoitin taannoin upeista tekniikoista ja nyt näyttää siltä että on löytynyt vielä […]

 4. Tuoppi

  Törmäsin tuohon NMA:aan Domoticz koti”automaatio” sovelluksen yhteydessä. Heti alkuun minulle tuli mieleen ko. palvelun tietoturva. Toki moinen asia voidaan ohittaa olankohautuksella ja ”ei minulla ole mitään niin tärkeää” kommentilla. Mutta tuossa kotiautomaatio-sovellutuksessa törmään ongelmaan kun haluaisin esim. välittää kulunvalvontaviestejä tai tietoja milloin liiketunnistin aktivoituu.

  Oletko selvittänyt miten luotettava tuo NMA on? En haluaisi että jonkin hakkeroinnin seurauksena leviää verkkoon kaikki notifikaationi, joista pystyisi selvittämään miten talossa liikutaan ja mihin aikaan on hiljaista. Mielessä on ollut jopa oman notifikaatiopalvelun/sovelluksen kehittäminen. Se on itseasiassa mahdollista ja melko helppoakin mutta vie toki aikaa – jota ei juuri nyt olisi kohdistettavissa tuollaiseen projektiin.