Irssin ilmoitukset reaaliajassa Android-puhelimeesi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

HUOM: Tämä opas on vanhentunut. Lue uudempi tästä linkistä!

Irssin käyttäjät törmäävät usein ”ongelmaan”. Koska irssi pyörii Linuxilla, yleensä aina etäkoneella, se on useimmiten aina päällä. Ihmiset ottavat usein yhteyttä, vaikka olisi poissa-tilassa. Tällöin yhteydenotoista ei tule ilmoitusta, eikä niitä välttämättä huomaa – aina kun ei jaksa tai tajua laittaa sitä puttya tai komentoriviä päälle ja kirjautua etäkoneen kautta irkkiin.

Itse olen pitkään haikaillut jonkinlaista notifikaatiojärjestelmää, jolla saisin hailaitit poissaollessani suoraan puhelimeeni tai työpöydälleni. Työpöydälleni ilmoitukset itse asiassa sainkin jo toimimaan vuosia sitten, mutta puhelimeen se on aina ollut vähän kinkkinen juttu. Sain väsättyä hiljattain perl-scriptin, jolla jokainen away-tilan aikana tullut hilight tuli viestinä sähköpostiini. Koska Androidin sähköpostisovelmat tukevat Push-ilmoituksia, sain viestistä aina reaaliajassa ilmoituksen puhelimeeni. En kuitenkaan halunnut sähköpostin täyttyvän ”sinulle on hilight!” -ilmoituksista, se kun ei ole siihen tarkoitettu…

Irssi-notifo

Notifo on palvelu, jolla saa puhelimeen viskattua Push-ilmoituksia eri palveluista/scripteistä. Push-ilmoitushan on siis keskitetyltä palvelimelta tuleva Push-tekniikkaa käyttävä ilmoitus, joka mahdollistaa viiveettömät ilmoitukset mm. Android-puhelimissa ja iPhoneissa (lisää tietoa Wikipediassa). Sniker on joku nörtti, joka on kehittänyt Notifo-scriptin irssiin, jonka löysin harmikseni vasta tänään. Upea scripti, jonka otin käyttöön välittömästi. Näin sinäkin saat Irssin ilmoitukset puhelimeesi vaivattomasti:

 1. Tee tunnus Notifoon
 2. Lataa Notifo-ohjelma Android-puhelimeesi Notifon sivuilta. Ohjelmaa ei löydy Android Marketista. Kirjaudu puhelimesi ohjelmalla sisään ja testaa ilmoituksen lähettämistä Notifon sivuilta.
 3. Lataa irssinotifo-scripti ~/.irssi/scripts -kansioosi
 4. Aja irssinotifo.pl kirjoittamalla irssissä /run irssinotifo.pl tai /script load irssinotifo. Jos käytät scriptassistia, laita scriptille vielä autorun päälle komennolla /script auto irssinotifo
 5. Aseta komento /set irssinotifo_username tunnuksesi ja /set irssinotifo_API api secret-key, jonka saat Notifo-sivujen Settings-kohdasta.

Nyt puhelimeesi pitäisi tulla ilmoitus aina kun olet poissa-tilassa ja joku hailaittaa sinua. Kannattaa hankkia screen_away.pl (irssi scripti, joka laittaa awayn aina kun poistut screenistä) tai joku muu autoaway-scripti, ettei awaytila unohdu kun lopetat irkkailun – ja näin ollen saat ilmoitukset, eivätkä muut ihmettele miksi et vastaa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. mcpolo

  Hehe. en kyllä ole ollenkaan varma, haluanko itselleni away-notifikaatiot luuriin :). jaksanu awaytäkään pistää pitkii aikoihin. kurkkaa vain tarvittaessa hilight-ikkunasta mitä tapahtuu… mut kokeilla vois kyllä ;)

 2. Rolle

  Joo, eihän tuo kaikille sovi. Itselläni vain tuppaa käymään niin että ”unohdan” avata irssin ja sitten kun palaa asiaan ihmisen kanssa jolla oli juuri silloin asiaa niin on jo mennyt tilanne ohi. Toisinaan hyvä juttu, toisinaan huono juttu. Ja ei niitä hailaitteja niin jatkuvasti tule, että häiritsisi.

 3. Urheiluhullu

  Kuka käyttää irssiä?

 4. Rolle

  Kaikki fiksut :-)

 5. mcpolo

  tuleeks rolle sulla noi notifikaatiot jÄljestÄ pÄin, kun luuri palaa verkkoon? nÄkÖjÄÄn vaatis, ettÄ luuri on koko ajan verkossa toimiakseen kunnolla.

 6. Rolle

  McPolo, Totta kai, kuten kaikki muutkin, eihän se sieltä niitä reaaliajassa saa jos ei ole yhteyttä nettiin. Tuohon ääkkösongelmaasi on muuten ratkaisu: [FIX] Desire Z Scandinavian keyboard layout.

 7. Irssin ilmoitukset vielä reaaliaikaisemmin Android-puhelimeesi | Rollemaa.org

  […] kesäkuussa ihan mahtavasta tekniikasta, jolla irssi-käyttäjät saavat ilmoituksen suoraan puhelimeensa aina kun joku koettaa ottaa […]