Nettilehtien mukaan Egypti jättää Internetin maassaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 8 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Tarkemmin kansainvälistä sosiaalista mediaa seuranneet ovat huomanneet Egyptin Internetiä koskevat uutisotsikot. Juttujen mukaan Egyptin hallitus on päättänyt luopua Internetistä. Olen itsekin hieman skeptinen asian suhteen, mutta minulla on iranilainen kaveri joka muutti viime vuonna takaisin kotimaahansa. Lähi-Idässä Internetiä rajoitetaan jo valmiiksi todella rankasti, eikä kaverini pääse juuri koskaan nettiin haluamastaan paikasta. Siksi uutinen on helppo uskoa. Hallituksella ja presidentillä on kuitenkin näissä maissa melkoinen vaikutusvalta.

The goverment can take away my freedom, but if they take away my Internet porn, they're going down.

Juttua on viitattu vääräksi tulkinnaksi esim. tämänkaltaisiin uutisiin, joissa on kerrottu vain tilapäisestä yhteys- ja kaapelihäiriöstä ja muusta vastaavasta. Kyseinen uutinen on kuitenkin kolme vuotta vanha. On kuitenkin pieni mahdollisuus että tässäkin on virhetulkintaa taustalla…

En nyt muista todellista syytä Internetin rajoittamiseen Lähi-Idässä, mutta siellähän on kaikki asiat muutenkin vähän vinksallaan…

Confirming what a few have reported this evening: in an action unprecedented in Internet history, the Egyptian government appears to have ordered service providers to shut down all international connections to the Internet. Critical European-Asian fiber-optic routes through Egypt appear to be unaffected for now. But every Egyptian provider, every business, bank, Internet cafe, website, school, embassy, and government office that relied on the big four Egyptian ISPs for their Internet connectivity is now cut off from the rest of the world. Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr, and all their customers and partners are, for the moment, off the air.

Lisää mm. täällä ja täällä.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Petri

    Kiinassakin sensuroidaan nettiä hyvin tarkasti eikä siihen liene kenelläkään nokan koputtamista. Omapahan on asiansa.