black flat screen tv turned on near black computer keyboard

Netflix vihdoin Suomeen – Leffoja nopeasti ja helposti laitteesta tai sijainnista riippumatta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Netflix-logoVuonna 1997 perustettu Netflix on jo vanha yritys. Homma alkoi dvd-vuokraustyyppisenä palveluna ja siirtyi sittemmin täysin nettiin.

Perinteisestä vuokrauspuljusta Netflix on kuitenkin aina poikennut siinä, että katselu ei ole kertaluontoista, vaan katsoa pystyy milloin vain maksamalla sen kympin ”jäsenmaksun” joka kuukausi. Olin kiinnostunut palvelusta jo vuosia sitten, mutta luonnollisestikaan palvelua ei vielä tuolloin Suomeen saanut. Nyt Netflix on rantautunut Suomeenkin, enkä voi peittää innostustani.

Kirjoitin vuosia sitten Voddlerista, joka on hyvin samankaltainen palvelu. Palvelu kuitenkin vaati ainakin silloin oman sovelluksen ja muuttui päivitysten myötä huonosti toimivaksi ja liian kalliiksi, joten lopetin sen käytön jossain vaiheessa turhautuessani kaikkeen. Nykyään jokainen elokuva Voddlerissa maksaa erikseen.

Kaikki tietävät Spotifyn, palvelun joka on uutisten tilastojen mukaan vähettänyt merkittävästi piraattimusiikin kulutusta. Lyhyesti sanottuna Netflix on kuin ”elokuvien Spotify”.

Netflix

Palvelu on tähän asti toiminut loistavasti. Kuvanlaatu on hieno, tekstitykset löytyy, harvinaisempiin tosin englanniksi, mutta se ei haittaa. Myös asiakaspalvelu toimii esimerkillisesti. Käyttöliittymä on yksinkertaisuudessaan huikea. Letterboxd-tunnukseni saa myös kätevästi liitettyä Netflixiin niin että ei tarvitse arvostella molempiin paikkoihin erikseen.

Ainoana ”miinuksena” on ainakin se, että tyttäreni katsoo Netflixillä lastenohjelmia aika paljon ja sitten kun itse haluan katsoa jotain, minulle suositellaan Smurffeja ja Aku-Ankkaa. Olisi hyvä, jos genrejä pystyisi jotenkin filtteröimään pois tilastoinnista. Laitoin tästä jo kehityspalautetta.

Avajaistarjouksena sain Spotify Premiumin käyttäjänä koko loppuvuoden ilmaiseksi. Jos olet Spotify Premium -käyttäjä, saat tarjouksen käyttöön osoitteesta netflix.com/spotify. Hyvin suurella todennäköisyydellä tulen maksamaan tästä jatkossakin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Piitsu

  Tätä jo jonkin aikaa odottelin, vaan homma kaatu alkumetreillä… vaatii luottokorttia, että vois rekisteröityä! Kehittämistä löytyy siis myös maksu puolelta, kaikki kun ei omista luottokorttia, ainakaan minä… enkä viitti sitä tän palvelun takia hommaamaan.

 2. Rolle

  Minulla on Visa Electron, eli ei suinkaan luottokortti. Hyvin toimii. Mun mielestä tuo vaatii kortin, jossa on verkkomaksuominaisuus. Ei sen kummempaa.

 3. Piitsu

  Huoh, jotenkin hämäs kun siellä pyydettiin luottokortin tietoja, pelastit mun päivän!! Ja eikun kokeilemaan…!

 4. Rolle

  Mukavaa, että minusta oli apua! :)

 5. fmatic

  Tätä palvelua oon odottanut pitkään ja tulihan se vihdoin saataville. Tänään vasta ehdin hyödyntämään Spotifyn tarjouksen. Vaikuttava palvelu ja huikea määrä leffoja. Apple TV-aparaatista löytyy erinomaisesti toteutettu Netflix-osio, joten leffoja voin tuijotella niin telkkarista, tietokoneelta kuin iPad:lla. Mielenkiintoista nähdä voiko samaan aikaan katsella leffaa useammalla laitteella…olis kätevää kun itse vahtaa elokuvaa niin lapsille vois tyrkätä iPad:n kouraan ja lastenleffat pyörimään :)