Maanantaimetallia 28 – Graveworm

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Italialainen Graveworm on mennyt juuri ilmestyneellä levyllään ”Fragments of Death” deathmetallimpaan suuntaan. Bändi soittaa gootahtavaa synkkää metallia, jonka joku luokittelisi black metalliksi, toinen death metalliksi, toinen goottimetalliksi. Itse luokittelisin bändin musiikin kokonaisuuden perusteella lähinnä melodiseksi black metalliksi. Olen ollut bändin viimeisimpien levyjen soundiin pettynyt, etenkin Collateral Defectiin (2007), joka oli kauheaa tuubaa. Parhaita levyjä ovat olleet vuonna 2003 ilmestynyt Engraved in Black ja 2005 pamahtanut (N)Utopia.

Tykkään yllättävän paljon Gravewormin uudesta soundista. Uusi levy on ollut kaikenkaikkiaan yllättävän hyvä. Yhtyeeltä on tullut myös musiikkivideo (yllä). Gravewormia löydät jonkin verran Spotifysta, kannattaa kuunnella.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä