Maanantaimetalli 177 – Psykedeelistä black metallia Suomesta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

En muka ole kirjoittanut Oranssi Pazuzusta aiemmin, joten on aika korjata tilanne. Kyseessä on suomenkielellä korahteleva psykedeelinen bläkkisbändi kotoisin Tampere-Seinäjoki-akselilta. Bändin musiikki on erityisen uniikkia, enkä tiedä mitään vastaavaa. Ainoa, joka pääsee lähelle on Klabautamann, josta kirjoitin maanantaimetallissa lokakuussa 2011.

oranssi-pazuzu

Tänä maanantaina onkin aika haastava pala nautittavaksi, sillä en ehtinyt päästä keskimmäiseenkään albumin Kosmonument sisälle täysin ennen kuin kummitukset julkaisivat jo uutta nimellä Valonielu. Pistetään kuitenkin levyltä biisi helpoimmasta päästä nimeltään Olen aukaissut uuden silmän (jos Spotify-linkkiä haikailet, paina tästä):

https://soundcloud.com/stereogum/oranssi-pazuzu-olen-aukaissut

Muistakaa muuten, että Oranssi Pazuzu esiintyy Jyväskylässä Lutakko Liekeissä -festivaalilla, joka järjestetään 29.-30. elokuuta. Olen näillä näkymin menossa. Siellä on nähtävissä tänä vuonna yllättävän paljon metallia ja raskasta rockia kun tässä välivuosina on ollut aikalailla punkpainotteista meininkiä.

lutakkofestival2014

Viimeksi mestoilla huitelin 07 ja 08 ainakin ja niistä taitaa löytyä reportaasia täältäkin.

Tämän kirjoituksen artikkelikuvan on muuten ottanut Maija Lahtinen. Hyvä mainita viimeistään tässä vaiheessa, ettei tule sanomista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä