Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Koodailun tuloksia

Havahdun hereille kun vaimo kysyy, että ”Halusitko, että herätän yhdeksältä vai halusitko nukkua yhdeksän tuntia?”. Mutisen vastaukseksi, että ”Mjötöhö… niin siis paljonko kello on?”, jotakin kymmenen hujakoillahan se. Olen toivonut viikonloppuisin herätyksen yhdeksäksi, koska pidempään nukkuminen laukaisee yleensä migreenikohtauksen. Tietenkin voisin laittaa herätyskellon myös viikonloppuisin herättämään, mutta se tuntuu jotenkin tyhmältä, kun ei ole mitään velvollisuuksia.

Muistan nukkumaanmennessäni olon olleen kuin kolmen promillen humalassa. Hampaita pestessäni puolenyön jälkeen silmäni eivät pysyneet auki, vaikka kuinka yritin. Yö vain katosi jonnekin. Kuormitus on ollut selvästi aika äärimmäistä. Ylikuormitustila saa tekemään vielä sen jälkeenkin, kun fyysinen väsymys alkaa tuntua turtumisena.

Päätin jo torstain juoksulenkin jälkeen, että nyt on pysähdyttävä, en aio juosta loppuviikon aikana enää ollenkaan. Ensi viikolla taas. Joskus on edes yritettävä kuunnella kehoa, vaikka ajatusten ja kehon yhteys ei ole toiminut kohdallani vuosiin.

Tällä kertaa muistan tehdä Breathwrk-harjoituksen. Aamutoimien jälkeen muistan myös syödä aamupalan. Parantelen jonkun tekemää habitica-trackeria, joka esittää iPhone-sovellukseen/selainsovellukseen syötettyjen pojojen tilanteen kuin perinteisissä tapaseurantasovelluksissa. Ehkä tämän vuosien kestäneen matkani Habitifysta Loopiin, Smarter Timeen ja takaisin päättyy toivottavasti vuonna 2013 perustettuun Habiticaan, jonka käytön aloitin taas vuosien jälkeen lokakuussa. Habiticassa parasta on, että se on avointa lähdekoodia ja siihen löytyy rajapinta. Rakastan rajapintoja, joita voin ottaa hyötykäyttöön arjessani.

Habitican vaihtoehtoinen näkymä.
Habitican vaihtoehtoinen, itse koodattu näkymä.

Omien työkalujen koodaamisessa on vaan jotain hienoa. Perjantai-illan päätteeksi koodasin Duden hostingissa/ylläpidossa olevalle dashboard widgetille uuden version. Tämä luonnollisesti jalkautui myös tänne vapaa-ajan blogiini:

Dude dashboard widget, joka näyttää WordPress-hallinnassa, että verkkopalvleusta huolehtii Digitoimisto Dude Oy.

Omassa blogissani käytän muuten hallinnassa tekemääni Simple Dark Mode for WP Dashboard -lisäosaa, joka tosin on hieman kesken ajanpuutteen vuoksi. En minäkään kaikkea ehdi.

Tässä kirjoituksessa on 315 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää