Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Haaveharjoitus

Muutama kirja taas luettu. Tuli valittua umpimähkään ja hetken mielenjohteesta seuraavaksi Hanna Markukselan ”Suorituskyvyn salaisuus”. Kirja on äkkiseltään juuri kuin minulle kirjoitettu, siinä puhutaan ylivireydestä ja alivireydestä. Minulla on jatkuvasti kierroksia, joita koitan nyt vetää alemmas.

Jatka seuraavia lauseita sensuroimatta. Voit kirjoittaa pari sanaa tai pidempiä pohdintoja. Pääasia on, että annat mielesi virrata vapaasti.

Koen elämäni juuri nyt yleisesti ottaen nousujohteiseksi. Kaikki on hyvin, mutta hieman liian ruuhkaista. Kiireen tuntua on hankala välttää, kun tekemistä on liikaa. Viikottaiset migreenikohtaukset rasittavat. Töissä menee hyvin, taloudellinen tilanne on hyvä, lapsilla ja vaimolla on kaikki hyvin. Hieman kannan huonoa omaatuntoa siitä, että en oikein osaa kehitellä lapsilleni aktiviteetteja tai ei oikein riitä energia muiden touhuiluun. En muista milloin viimeksi olisimme perheenä tehneet jotain yhdessä, tai edes minä ja poikani. Toisaalta ajatuskin siitä ahdistaa juuri nyt. Ehkä minu pitää vaan ensin koittaa ladata akkua.

Huomaan kaipaavani muutoksia, koska olen jatkuvasti väsynyt henkisesti. Siitä ei pääse mihinkään, että teen liikaa, perfektionismini menee kiepille ja pakenen ongelmiani työntekoon.

Olen valmis päästämään irti jatkuvasta suorittamisesta ja täydellisyyden tavoittelusta. Se ottaa aikaa ja on vaikeaa, mutta yritän. Reilu viikko sitten poistin seurantasovellukset puhelimesta (Yazio, HiCoffee, Awesome Habits) ja tuntuu edelleen oudolta.

Mukavaan elämään kuuluu rakkautta, lepoa, leffoja, Overwatchia, juoksulenkkejä, kahvihetkiä vaimon kanssa, lasten iloa, soitto äidille, hyvää ruokaa, ei taloudellisia murheita, saunomista, ulkoilua, aurinkoisia päiviä, virkeitä aamuja (en ole vielä päässyt kokemaan, mutta ehkä uuden sängyn myötä). Ainakin. Koen, että hyvään elämään kuuluu myös se, että päivittäinen työ on sitä mitä haluaa tehdä ja josta nauttii. Hyvää elämää on myös se, että on katto pään päällä ja turvallinen maa, jossa asua. Mitäpä sitä muuta osaa edes kaipailla?

Kun ajattelen hyvää elämääni, tunnen kehossani… ja tuota… sitten tökkäsi. Minulle nämä kehollisuusasiat on vaikeita myös terapiassa. En minä tunne kehossani mitään. Kaulasta alaspäin kuollut ruho.

Tänään edistän haaveitani pienellä teolla, joka on Overwatchin pelaaminen. Nollaamista peli kerrallaan.

Tutkimalla, mitä mieleesi tulee ensimmäisenä, pääset ilman suodatusta kiinni haaveisiisi. Kirjoitettuasi lauseet loppuun laita ne talteen. Kun olet lukenut tämän kirjan, tee tehtävä uudelleen ja vertaa vastauksiasi.

Tässä kirjoituksessa on 384 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää