Kymmenen minuuttia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

En ole ehtinyt kirjoittaa, enkä ehtisi nytkään, mutta tässä välissä on vain yksinkertaisesti pakko kertoa viime päivien kuulumiset. Viikonloppu meni turhankin nopeasti – kuten tavallista. Halusin vain rentoutua ja nukkua pitkään. Niin teinkin. Tänään oli historian koe, johon luin eilen illalla parisen tuntia. Koe meni hyvin tai huonosti. Kirjoitin vain yhden sivun esseen, joka vastasi kutakuinkin kysymykseen ”millä syillä voidaan sanoa että Suomi oli osana länsieurooppalaista kulttuuripiiriä 1600-lukuun mennessä?”

Espanjan kokeessa laitoin jokaiseen kohtaan jotakin, vaikka en tiennyt. En osannut. Luetunymmärtämistekstiä en ymmärtänyt enkä osannut subjunktiivia. En tiedä jatkanko koko kieltä. Huomenna on ruotsin koe, johon en ole lukenut kovin paljoa. Minulla on ollut huono olo; huimausta, heikotusta ja päänsärkyä eikä ole pystynyt keskittymään kouluun. Ei vain tänään vaan monena muunakin päivänä. Melkein joka päivä. Päätä särkee aina. Ja aina väsyttää! Koko ajan! Tekisi vain mieli mennä nukkumaan viiden tai kuuden aikaan illalla, mutta nukkuisin aamuun asti ja kokeeseen valmistautuminen menisi sivu suun. Voisi mennä lääkäriin tai johonkin. En ole kai syönyt hyvin.

Lauantaina käytiin tervehtimässä mummoa (sain nimipäivälahjaksi Fazerin sinisen maitosuklaalevyn! Tuli hyvä mieli) ja eilen sunnuntaina tehtiin kämppää. Varasto tyhjennettiin, siivottiin ja laitoin sinne kaksi hienoa mattoa lattialle. Vietiin sinne ylimääräiset huonekalut (toinen kulmasohvan puolisko ja kirjahyllysetti). Saatiin ihan kivasti tilaa päähuoneeseen, johon tuotiin täältä yläkerrasta ylimääräinen 80cm sänky. En saanutkaan sitä 120 senttistä, mutta säästettiinpähän siinäkin. Sain myös isän vanhan kirjoituspöydän, hän kun osti uuden itselleen.

Huomenna siis ruotsin koe, keskiviikkona ja torstaina englannin kokeet. Ja ensi yönä neljän maissa tulee uusi Prison Break -jakso. Huomenna voi rentoutuakin vaihteeksi. Tallitonttu soitti ja kysyi minua kitaratunneille. Unohdin viedä kitarani huoltoon silloin kun vanhempani olivat Kreikassa ja kirjoitukset ovat ajankohtaisia, joten aloitan ohjatun kitaran soiton vasta lokakuussa. Osaisin kyllä itsekin jo soittaa, mutta asiantuntevan kanssa on nopeampi ja mukavampi opetella lisää uutta.

Nyt jatkan siitä mihin jäin -> käyn hakemassa alakerrasta ruotsin monisteet ja teen nettitehtäviä kyllästymiseen asti. Sitten menen saunaan, jonka jälkeen menen lukemaan ruotsin kirjaa omaan sänkyyn kunnes nukahdan…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä