Hanhiperä ja World Series of Tikka

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Eilen heräsin yhden jälkeen kun mummo ja pappa tulivat meille viettämään mummon syntymäpäiviä. En tiedä paljonko se täytti, mutta varmaan paljon. En muistanut edes onnitella. Mummo ja pappa olivat käyneet elosella ostamassa kolme täytekakkua ja mansikkatorttuja ja viinereitä. Söin vähän kakkua ja pullaa ja menin ulos. Kävin naapurilla ja testasin Jukan kitaraa. Sitten päätin lähteä rullaluistelemaan. Juhani oli sammuttanut kännykänsä, koska halusi pitää rauhassa American’s Army sessionsa Paavon kanssa, siispä päätin spontaanisti luistella kaupunkiin suoraan Juhanin kotiovelle. Kun olin jo Juhanin ovella, tapasin Markon joka oli menossa serkkujensa luokse, he kun olivat muuttaneet vastapäiseen asuntoon muutama päivä sitten.

Juhani pelasi vähän aikaa AA:taan, jonka jälkeen päätimme lähteä ulos. Molemmilla oli nälkä, joten menimme Maxi Pizza Puffetiin aterioimaan opiskelijahinnoin. Söin vähemmän kuin Juhani, mutta nälkä lähti. Sitten lähdimme kauppaan ostamaan limsaa ja jäätelöä. Menimme keskustaan ja istahdimme penkeille syöpöttelemään ja juopottelemaan. Joku spurgu kysyi minulta juotavaa, joten annoin koko vesipulloni hänelle. Sitten mentiin takaisin kauppaan ostamaan maitoa, koska se unohtui ja sen jälkeen vietiin se Juhanin kämpille. Jonkin ajan päästä päätettiin lähteä Pihikselle Hanhiperälle (landelle), jonne oli matkaa jotain 8km. Niillä on kaksi kissaa, Viljo ja Velho ja hevosia.

Matkalla käytiin Länsiväylän K-Marketissa ja ostettiin juomista ja tupaantuliaislahjaksi karkkia ja suklaata. Taitoin sen helposti rullaluistimilla, mutta hiekkatiellä tuli vähän ongelmia. Piti ottaa luistimet ja sukat pois ja kävellä kahden kilometrin hiekkatie. Sukat olivat niin hikiset, että niitä ei viitsinyt laittaa enää jalkaan. Olin itsekin niin hikinen että keräsin koko seudun hyönteiset ympärilleni. Matka oli tuskaa, mutta onneksi älysin ottaa Juhanin pyörän ja ajaa hyönteisiä karkuun.

Kun oltiin perillä, aloitettiin World Series of Tikka, ykkösestä kymppiin. Pelattiin sitä siihen asti kun Veikko soitti ja lähdettiin Veikkoa vastaan. Kun Veikko oli perillä, aloitettiin uusi matsi tikassa, jonka Marko lopulta voitti. Sitten mentiin sisälle ja Juhani, Veikko ja Marko alkoivat pelaamaan pöytä heads-uppia diilerinä Marko. Itse valokuvailin ja katsoin tv:tä innoissani. Jonkin ajan kuluttua mentiin takaisin ulos. Saku oli sillävälin tullut Teemun kanssa jostain. Heitettiin tikkaa ja frisbeetä ja lähdettiin kymmenen jälkeen Veikolle. Veikolla säädettiin kaikkea pyörillä ja rullaluistimilla. Yhdentoista aikaan lähdin Juhanin kanssa keskustaan, josta jatkoin kotiin. Soitin äitille että laittaa saunan lämpiämään, sillä olin niin hikinen. Kun tulin kotiin, menin suoraan suihkuun ja saunaan ja nukkumaan. Täydellinen päivä. Laitan kuvat tänään myöhemmin webgalleriaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä