Esittelyssä muita aktiivisesti ylläpitämiäni sivustoja

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Olen tehnyt nettisivuja nassikasta asti. 90-luvun kultaisen modeemiajan puolella rynkytin nettiin omia silloisia harrastuksiani käsitteleviä sivuja, olisivatko totelleet ”Ronin kotisivut” tai jotain vastaavaa. Aika pian kotisivuni saivat nimekseen ”Rolleweb”, josta vaihtuivat domainryöstön seurauksena Rollemaaksi vuonna 2008 (hui, siitäkin on jo niin pitkä aika). Moni Rollemaan lukija ei välttämättä ole tajunnut että vaikka pääsääntöisesti olenkin keskittynyt Rollemaahan, minulla on liuta muitakin sivuja. Tämän postauksen tarkoitus on esitellä muuta vapaa-ajan tuotantoani. Töissähän olenkin tehnyt varmasti sadoittain verkkosivuja, -ulkoasuja ja muita aiheeseen liittyvää teosta. Nyt keskitytään kuitenkin niihin sivuihin, joita ylläpidän ihan omaksi ilokseni (huvikseen? kuka idiootti ylläpitää nettisivuja huvikseen?)

Pulina.fi

Pulina on keskustelupaikka, joka käyttää hyväkseen täysin tekstiin perustuvaa maailman vanhinta pikaviestintä, IRCiä. Perustin kanavan vuonna 2008 ja siitä on hiljalleen kasvamassa yksi Suomen suosituimpia, tai ainakin aktiivisimpia IRC-kanavia. Kanava yhdistettiin parista pienemmistä kanavistani, jotka olivat kuolemassa. Pulinan sivut olivat aluksi omalla palvelimellani, josta ne siirtyivät pulina.info-domainin alle, josta sitten pulina.fi-osoitteeseen palvelinvaihdon yhteydessä. Nyt ne ovat hosti.fi:ssä. Ulkoasuja on ollut yhteensä kolme ja tämä on näistä onnistunein. Taisin ottaa aika rajujakin vaikutteita monestakin eri designistä.

Pulina.fi

Rollen unipäiväkirja

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen mielestä ja niin myös unista. Unipäiväkirjaa olen pitänyt vuosikaudet, mutta jotenkin välillä kirjoittaminen on vaan jäänyt. Nyt itse asiassa vähän aikaa sitten elvyytin unipäiväkirjani kokonaan uudella ulkoasulla ja rupesin jälleen laittaamaan unia ylös. Sivuilla tietoa muutenkin uneksimisesta, selkounista ja muusta uniin liittyvästä. Kannattaa tsekata. Sivut löytyvät kätevästi Rollemaan alta osoitteesta unet.rollemaa.fi.

Rollen unipäiväkirja

Rollen leffalista

Suurin osa Rollemaan lukijoista tietää elokuvaharrastukseni ja sen myötä leffablogini. Uudistin sivuston ulkoasun kokonaan pari kuukautta sitten ja lopputulos onkin erittäin onnistunut. Jos pidät elokuvista, suosittelen laittamaan seurantaan.

Rollen leffalista

Pikkuisen oma päiväkirja

Kun suunnittelimme esikoislapsen hankkimista, avasimme blogin sitä tarkoitusta varten. Blogi oli pitkään vain tiettyjen ihmisten luettavissa, nykyään kaikille avoin. Blogista muodostui myöhemmin pikkuhiljaa tyttäremme kuulumisblogi. Ulkoasu on aina pysynyt samana. Aika hyvin osasin arvata headeriin tytön kuvan, vaikka emme vielä blogia perustaessa tienneet kumpi on tulossa. Nyt on jäänyt vähän vähiin tuo päivittäminen luonnollisista syistä.

Pikkuisen oma päiväkirja

Peikko.us

Peikko on oma kotikoneeni, josta olen täällä Rollemaassakin joskus kirjoitellut. Palvelimen julkisivu on pysynyt aina melko simppelinä, mutta kuitenkin graafisena taideteoksena. Etusivulla näkyy lähinnä serverin tapahtumat, pieni infopaketti, uptime ja linkit muualle. Saa tutustua!

Peikko.us kuvankaappaus

Muita?

Siinäpä ne tiuhimpaan päivittyvät ovat. Toki ylläpidän myös montaa muutakin verkkosivua, mutta en koe niitä mainitsemisen arvoiseksi. No, sanottakoon vielä vaimoni sivut, jotka ovat myöskin Rollemaan alla sekä kuurosokeat.info, joka on ulkoasuton infosivu. Lisää tekemiäni sivustoja ja muita web-juttuja voi selata portfoliostani. Pitäisi laittaa loputkin näkyviin.

Tiesitkö kaikki näistä sivuista, vai tuliko yllätyksenä? Mistä pidät eniten?

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä