Ensiferum

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Ensiferum on suomalainen (helsinkiläinen) folk-/vikingmetallia soittava bändi. Yhtyeen perusti Markus Toivonen yhdessä Jari Mäenpään kanssa (nykyisin Wintersunin keulahahmo). Ensiferum humppaa rankkaa viikinkimusiikkia viikinkityyliin. Sanoitukset kertovat taistelusta, voimasta, kunniasta ja tietysti kuolemasta – death metal alalaji kun on kyseessä – ja ne ovat hieman Kalevala-sävytteisiä (ainakin ”Old Man – Väinämöinen Part I” ja ”Little Dreamer – Väinämöinen Part II”).

Menen perjantaina 26.1.2007 Lutakkoon katsomaan poppoon karua soitantaa (Ensiferum & Exsecratus). Liput on jo ostettu ennen joulua. Tässä kuvassa (klik) bändi on nykyisessä kokoonpanossaan: Petri Lindroos (laulu, kitarat), Markus Toivonen (laulu, kitarat), Sami Hinkka (basso), Janne Parviainen (rummut), Meiju Enho (syntikka).

Etkö ole koskaan kuullutkaan Ensiferumista? No, samantyylisiä suomalaisia bändejä ovat ainakin Finntroll, Moonsorrow, Wintersun, Turisas ja Korpiklaani. Ulkomaisia mm: Thyrfing, Einherjer, Falkenbach, Equilibrium.

Into battle we ride with Gods by our side, we are strong and not afraid to die
We have an urge to kill and our lust for blood has to be fulfilled
WE’LL FIGHT TILL THE END and send our enemies straight to Hell!
\,,/ Ensiferum – Into Battle

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Keppiesa

    Woooah! Omaperäiset lyriikat…