Enskat polkee

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Perjantaina Lutakon lavalle astui yksi ehdottomista lempibändeistäni. Lämppäri Exsecratus (käsittämättömän surkeat sivut) soitti about tunnin omia tekeleitään (ja mm. Children of Bodomin Silent night, Bodom night). Nuori bändi, nuorta musiikkia. Ei vakuuttanut. Ensiferum pääsi aloittamaan vasta kahdeltatoista Exsecratuksen ja roudauksen takia.

Valot himmenivät ja Kalevala Melody llähti käyntiin. Tämän jälkeen Toivosen Make käveli hitaasti lavalle soittaen Treacherous Godsin alkua ja lopulta koko bändi oli lavalla ja moshpit sai alkaa. Ensiferum soitti keikalla parhaat biisit ja lisäksi joitakin uudelta tulevalta levyltä Victory Songsilta. Uudet biisit olivat mahtavia! Toivottavasti riittää rahat tuon levyn ostoon. Noin keikan puolivälissä Lindroosin Pete sanoi tapansa mukaan örisevän kiitoksen ja lähti bändin kanssa pois lavalta. Yleisö rupesi huutamaan ”LAI LAI HEI, LAI LAI HEI, LAI LAI HEI…”, jonka jälkeen bändi tuli takaisin lavalle ja soitti LAI LAI HEIn. Koko yleisö lauloi biisin mukana.

Kaikinpuolin mahtava keikka. Menen joskus uudestaankin. Helmikuussa olisi Swallow the Sun ja maaliskuussa Moonsorrow. Kesällä on pakko päästä Tuskaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. taddels

  riittäkö rahat, meet ensin hollantiin (sensation white) ja sitten vielä haluaisit tuskaan. Sitten vielä tiedän että sulla on rahapula ainakin näin olet minulle selittänyt, ja haluat käydä kuuntelee Swallow the Sun ja Moonsorrow. Are you serious, miten meinaat päästä keikoille sisään? pummilla? vai hankitko töitä? jo?

 2. rolle

  En lähdekään Sensationiin kun nostivat hinnan johonkin 160 euron kieppeille 50 eurosta :( Lutakossa liput maksaa aina 7 tai 8 euroa. Kyllä mää sen verran saan kerran kuussa. Tuska on vasta kesällä ja ylioppilaskassasta jää varmasti rahaa. Töitä en ole hankkinut.

 3. laitoinpahanvaan

  Ensiferumin aloitusbiisi oli kyllä Kalevala- melody. Yleensä introt soitetaan ”playbackinä”, sehän on intron idea! Exsecratus soitti huomattavasti alle tunnin. Jos kaikki ei tykkää, eikä ymmärrä asioita, ei tarvi niitä levitellä. Kiitos =)

 4. rolle

  Taisinpa olla vähän sekaisin kun meni introtkin sekaisin… korjattu.