Lutakko Liekeissä 2009

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Olin lauantaina vierailemassa Lutakko Liekeissä 2009 -festivaaleilla. Työn puolesta piinapenkkiini pääsi Sotajumala ja Torture Killer, mutta itsekin lähdin tapahtumaan katsomaan lähinnä noita kahta bändiä. Näiden lisäksi tapahtumassa esiintyi amerikkalainen Misery Index, kanadalainen Protest the Hero, suomalaiset Rotten Sound, Axegressor, Maj Karma ja tietenkin Pelle Miljoona. Koska olen enemmän hevimiehiä, kahteen viimeksi mainittuun artistiin en oikein syttynyt.

Soittelin kotona jo Torture Killerille ja sovin haastattelun vähän ennen Axegressorin aloittamista. Lähdin tapahtuma-alueelle kahden aikoihin, jolloin Aivolävistys viimeisteli settiään. En oikein ole HC-punkin ystävä, enkä näin ollen pitänyt heidän keikastaan. Tapoin aikaa käymällä sisällä katsomassa Nancyn esiintymisen ja samalla törmäsin Anttiin ja Pekkaan.

Torture Killer soittikin pian (puhelimella siis vielä tässä vaiheessa) ja pääsin hoitamaan heidän haastattelun pois alta. Sitten menin sisälle kuvaamaan Axegressoria, jonka aikana Sotajumala soitti (puhelimella). Aika hassua oli että Torture Killeriltä haastatteluun saapui vain Jari, kun taas Sotajumalalta Mynni ja Tomi ja silti Jari yksinään sai enemmän juttua aikaan kuin nämä kaksi jäbää. Mutta toisaalta piti muutenkin kysyä samoja kysymyksiä, koska kyseessä oli kaksi niin samanlaista bändiä. Ja tietenkin ihmiset ovat erilaisia. Kyllä minä tuosta silti jutun sain parsittua kasaan.

Torture Killer @ Lutakko Liekeissä 2009.

Kun Sotajumala ja Torture Killer oli nähty, olin jo aivan rikki. Niska ei ollut vielä täysin toipunut viimeviikkoisesta Jyväskylärockistakaan. Osallistuin joka ikiseen moshpittiin Rotten Soundia myöten. Sotajumalan kuvassession jälkeen kamerasta oli loppunut akku, joten en enää voinut kuvatakaan… otin kamerakännykällä muistoksi kuvan Rotten Soundin esiintymisestä ja sen jälkeen lähdin katsomaan Iinan kämppää Lutakon lähiöön.

Iinan luona sellainen olo että olin jo nähnyt ne mitä tulin pääasiassa katsomaan ja väsyttikin sen verran, joten en jaksanut mennä takaisin Lutakkoon vaan lähdin kävelemään kotiin. Tulipahan Pelle Miljoonan moottoritie on kuumakin kuultua jossain välissä ulkolavalla. Ulkomaan vahvistukset Misery Index ja Protest the Hero tosin jäivät näkemättä, mutta en ole niitä niin paljon kuunnellut jotta olisin voinut olla täysillä mukana.

Kelpo festarit kaikin puolin. Olisin vain toivonut että olisin vielä jaksanut, mutta kun on niin heikko kunto että ei voi mitään. Kolmessa keikassa täysillä mukana oleminen ottaa voimille ja koti-ikävä yllätti.

Torture Killerin haastattelu ja valokuvat keikalta.
Sotajumalan haastattelu ja valokuvat keikalta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Hevimiehetkin tanssii | Rollemaa.org

    […] äkkiä käymälässä pesemässä haavan, ja juoksi takaisin moshpittiin jatkamaan. Minullakin oli lauantaisen Lutakon konsertin jälkeen jalat verillä, mutta enpä edes huomannut. Yleensä päihtyneenä moshaus on sitäkin […]