Viimeistä viedään

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Viimeinen lomapäivä lähti käyntiin. Nukuin tarkoituksella taas kolmeen asti. Viime yönä ei saatu katsoa enää elokuvia, sillä kouluaamut ovat lähempänä ja lähempänä ja ”pitää tottua arkirytmiin”. Siispä livahdin vanhaan huoneeseeni ja laitoin iPod Converterin konvertoimaan minulle elokuvia iPod-muotoon (mp4). Luulin että se olisi ollut vähän nopeampi prosessi, sillä olin vielä kolmen aikaan odottamassa että elokuva valmistuu. Kaikki luulivat että olin jo nukkumassa. Kun sen kahden ja puolen tunnin jälkeen etenemislaskuri näytti 99.6%, ohjelma ja kone jökähti siihen. Ajattelin että ehkä se elokuva ehti kuitenkin tulla valmiiksi ja suljin ohjelman (”ei vastaa”) windowsin prosesseista. Kun sitten esikatselin leffaa, mplayerclassic sanoi ”Cannot render the file”. Jotain sieltä sitten puuttuikin. Argh. No, sen odottelun jälkeen olisin ollut muutenkin jo sen verran väsynyt ettei leffan katsomisesta olisi tullut mitään. Laitoin sitten pari muutakin elokuvaa yön ajaksi konvertoitumaan (kuten ylensä teen -> siis laitan yön ajaksi, koska se vie niin paljon aikaa) ja menin itse nukkumaan alas omaan huoneeseeni.

Kun hiivin yöllä ulos, alapihalla oli lunta! Tai enemmänkin lumisohjoa. Mutta lunta kuitenkin. Tänään on 22. lokakuuta. Lumi on ajoissa! Kaksi vuotta sitten syntymäpäivilläni 1.11. (muistakaa) oli viimeksi ensilumet. Silloin pystyttiin jopa laskemaan mäkeä. Talvi tulee.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Vinski

    Mitä ihmettä? Älä puukota minua lisää! Nakertaa niin suunnattomasti, kun lumi ei tänne Siuntioon ole vielä saapunut! Minä kun lumi & joulu-friikki olen..