Teknisestä death metallista power metalliin

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Your Next Favourite Band sanoi seuraavan lempibändini olevan Amoral, jo toista kertaa. Viime kerralla kyseinen scripti suositteli Immortalia, norjalaista black metallia, josta yllättäen pidinkin. Mutta että Amoral… pitäisikö sitä sitten kokeilla kun kerran niin suositellaan?

Ryhmän ympärillä on pyörinyt hirveä kohu Ari Koivusen liityttyä bändiin. Youtubessa ja rockhenkisissä lehdissä näkee ”R.I.P. Amoral” -tyyppisiä otsikoita, kun ”vanhan Amoralin” fanit eivät syttyneet tuon ”teinipelle-hevi-ikonin glam rock -kirkumiseen”. Itsehän en myöskään Ari Koivuseen syttynyt, vaikka ihan hyvä äänihän pojalla on. Enemmänkin se, että Koivunen toi hevin/metallin julkisuuteen vähän väärällä tavalla. Ei Idolsiin mennä laulamaan heviä… se on enemmänkin pop-kilpailu, sinne mennään poppareina ja sieltä tullaan pop-tähtinä. Jos sinne mennään hevareina, sieltä tullaan ”hevi”-tähtenä joka tekee ”hevi”-musiikkia, joka kuulostaa popilta (=radiokelpoiselta musiikilta).

Last.fm:n Amoralin sivun virallinen esittelyteksti sanookin jo hauskasti:

Amoral is a band that used to play technical death/thrash metal from Helsinki, Finland. Nowadays Amoral sounds more like glam/power Metal.

Edes Power Metalliin (tai yleensäkin metalliin) Arilla on vähän liian nuori ja kimakka ääni. Ja ei tuo tunnu osaavan death gruntiakaan kunnolla. Live-esiintymistä haukutaan huonoksi, vokalit eivät mene oikein kuulemma kohdilleen. Joten tavallaan ymmärrän entisten Amoral-fanien tunteita. Mutta pitäisiköhän tuota silti kokeilla? Jos vaikka vanhaa Amoralia. Muuten, ihan näin ohimennen, kuka yli 13-vuotias pitää enää lippistä väärinpäin? Arilla olisi mielestäni ulkonäössään paljon petrattavaa…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä