Sinfonista kuolometallia Kreikasta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Harrastan melko fanaattisesti metallimusiikkia ja se heijastuu jo elämäntavoistanikin. Löydän jatkuvasti uusia bändejä. Last.fm-profiilini mukaan kuunneltujen artistien lukumäärä lähentelee jo kolmen tuhannen maagista rajaa. Vuodesta 2005 olen siis kuunnellut miltei kolmea tuhatta eri artistia ja se on paljon se.

Uusin löytöni on kreikkalainen Septic Flesh. Löysin bändin sattumalta tutkiessani veljeni musiikkimakua, joka alkaa olla aika lähellä omaani. Bändi soittaa melko teknistä, mutta melodista death metallia. Uudempien levyjen myötä meno on muuttunut yhä melodisemmaksi, tunnelmallisemmaksi ja varsinkin sinfonisemmaksi. Sinfonista bläkkistä löytyy heti roppakaupalla, mutta sinfoniseen death metalliin en ole ennen Septic Fleshiä törmännyt.

Septic Flesh -bändin kuva

Bändi hajosi vuonna 2003 erimielisyyksien ja epäselvän tulevaisuuden takia. Reilut kolme vuotta sitten bändi kuitenkin aloitti musiikin tekemisen uudestaan yhdessä. Uudelleen aloittamisen syynä oli enimmäkseen tietynlainen ikävä projektia kohtaan, sekä sinnikäs kannatus faneilta. Eikä comebackille ollut edes mitään ”oikeita” esteitä, sillä bändiläiset asuivat samassa kaupungissa. Sittemmin bändin kirjoitusasu on ollut Septicflesh, yhteen kirjoitettuna, mutta en osaa sitä vielä oikein sisästää.

En tajua miten en ole huomannut bändiä aiemmin. Musiikillisesti Septic Flesh on monipuolista ja taidokasta. Musiikki miellyttää monen kuuntelukerran jälkeenkin. Ehkä helpoiten lähestyttävä levy on Septicfleshin uusin sinfoninen pläjäys Communion. Spotifysta löytyy suurin osa Septicfleshin albumeista. Kuuntelemaan siitä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

 1. Piparnakkeli

  Metallia fanaattisesti kuunteleva ystäväni on listannut Communionin suosikikseen vuodelta 2008, ja on hehkuttanut sitä sen julkaisusta asti. Pitäisi varmaan kokeilla, varsinkin kun sinäkin hehkutat sitä?

 2. rolle

  Mikään pakkohan ei tietenkään ole, mutta suosittelen :-)

 3. Avaruusnuija

  Onhan niitä eri artisteja joo iso läjä, varsinki ku sul on siel scrobblaamattomia, väärin tagattuja yms. :)

  Ja kaikenmaailman Justin Bieberit löytyy. :D

  Vähän nyt liioittelun makua tossa määrässä siis. Toki en epäile, ettetkö ois jo hiton montaa eri artistia kuunnellu, mutta 1 biisi naapurin serkun kaiman progebändiltä ny ei paina oikeen missään vaakakupissa.

 4. rolle

  ”Scrobblaamattomia?”, ei muuten ole. Kaiken mitä kuuntelee täytyy scrobblata, myös ne Justin Bieberit. ”If it doesn’t scrobble, it doesn’t count.” ;) kyllä se numero pitää hyvin paikkaansa, katso vaikka itse. Tietenkään kaikki niistä ei ole hevibändejä, puhuinkin lähinnä kuunnelluista tai edes kokeilluista artisteista. Ei paina vaakakupissa ei, eikä tarvitsekaan painaa.

  Väärin tagattujakaan ei pitäisi olla… olen hirveen tarkka noista tageista, ja täydennän aina puuttuvat tiedot. Ja mitä väliä hei? On taas niin sulta pois? Pakko nysvätä pilkkua aina.

 5. Avaruusnuija

  http://www.last.fm/user/rolle-/library#p166 aloitappa tuolta.

  Kyl siel silti saattaa jotai vikaa tageissa olla vaiks puuttuvat tiedot täydentäiskin. Tosin, esim. Last.fm tuntuu korjailevan välillä omiansa, mikähän vitun lie ”Naturemorte” meikän listoillakin on yhdellä kuuntelulla. Ei löytynyt mitään kyseisen nimiseen orkesteriin viittaavaa koneeltani. :l

  Ja nysvään toki pilkkua, kuitenkin niin huikeita lukuja lauotaan pöytään että pitäis niillä joku merkityskin olla.

  Alan myös kyseenalaistaa homoseksuaalisuutesi jos olet vapaaehtoisesti kokeillut Justin Bieberiä. :l

 6. Jyri Väätäinen

  Avaruusnuija, miltä kuulostaisi elämä? Kyllä nyt jokainen saa kuunnella mitä haluaa? Onko se sinulta jotenkin pois?

 7. rolle

  Avaruusnuija, Muistan kuunnelleeni kyseisiä artisteja, mutta Last.fm on saattanut ohjata tageja muualle (huom. feat-tagit ym). Olen samaa mieltä Jyrin kanssa. Pilkun nysvääminen tällaisessa asiassa on sekä turhaa että ärsyttävää. Kyseenalaistat homoseksuaalisuuteni, mitä häh?

  En ole ahdasmielinen hevimies, vaikka siltä saattaa vaikuttaakin, vaan kuuntelen myös Lady Gagaa tai vaikka sitä Justin Bieberiä jos sille päälle satun. Ja tyttäreni sitä paitsi tykkää usein vähän popimmasta… siksi profiilissani saattakin vilahdella Bieberit, B.o.B:t tai Putte Possun nimipäivät. Ja hyvää musiikkiahan nekin on. Joten haista vaikka kukkanen.

 8. Avaruusnuija

  Laita sivuilles menkkavaroitus ni osaa ens kerralla sopivampaan aikaan kommentoida. :l