Paluu höyhensaarilta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Usein ajatellaan että väsymyksen määrä korreloi unen määrän kanssa, mutta tämä käsitys yksinään on virheellinen. En ole unitietäjä, mutta tiedän että väsymykseen vaikuttavat monet muutkin tekijät. Esimerkiksi

 • missä vaiheessa unta herää,
 • miten laadukasta uni on / näkeekö unia / muistaako unia,
 • kuinka väsynyt on nukkumaan mennessä,
 • onko syönyt hyvin vai huonosti ennen nukkumaanmenoa,
 • onko petivaatteet kunnossa/hoidettu,
 • onko peseytynyt/saunonut ennen nukkumaanmenoa,
 • ja niin edelleen.

Itse olen tänään kohtalaisen pirteä unen määrään nähden. Nukuin vajaat kuusi tuntia viime yönä. Heräsin kuudelta ja menin rauhassa saunaan. Päivä alkoi siis hyvin. Ilmat ovat kylmenneet selvästi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Frozenball

  Minä heräsin pari minuuttia ennen herätyskelloa. Tunsin oloni pirteäksi ja täydelliseksi. Nykyään tämä ei valitettavasti ole voimassa, minkä saattaa selittää osittain yöllinen irkkailu.

  Onko se vain minä, vai masentaako muitakin sivun latauksen alussa oleva latauspalkki? Minä ainakin tulin lukemaan, en katsomaan multimediashowta.

 2. Frozenball

  Äh. Tämän siitä saa, kun muokkaa viestiään tarkistamatta kokonaisuutta. Kieliopillisia virheitä vilisee kuin anonyymissa irvakommentissa.

  Koittakaa kestää edellinen kommenttini.

 3. rolle

  Frozenball, itse pidän latauspalkista, ja sehän se tässä on pääasia :-) Onhan siinä sulje-nappi. Ja tietysti javascriptin voi aina lykätä pois päältä. Kehitän ”sulje ikuisiksi ajoiksi” -linkin, kunhan edistyn cookieissa.

 4. PassengeR Profile » Blog Archive » Uni ja herääminen

  […] että miksi ylipäätänsä en herännyt herätyskelloon. Samaan aikaan tuli mieleen eräs Rollen blogi ja rupesin miettimään että mitkä asiat sitten vaikuttivat tuohon heräämiseen. Menin siis jo […]