Illat pimenee

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Minähän olen väsynyt lähes aina. En pidä nukkumisesta arkena, kun ei ehdi saada mitään aikaiseksi. Nukun vain koska elimistöni tuntuu toisinaan tarvitsevan unta. Vähän sama syömisen kanssa. Toisaalta, onneksi asiat eivät ole yhtä hullusti kuten hikikomori-aikoinani vuosia sitten.

Viikonloput käytänkin usein ”kunnolla” nukkumiseen. Mutta jos aiemmin väsytti, nyt pimeällä väsyttää vielä enemmän. F.lux auttaa hieman pimeällä dataamiseen. Kiitos vinkistä Jeremialle.

Vuokra nousi taas. Noussut aika monta kertaa siitä kun muutettiin. Seitsemänsataaviisikymmentä euroa kuukaudessa alkaa olla vähän liikaa kolmiosta ghettoalueella. Tämä Vadelmakujan rappu on ihan hullu. Vuoden sisään poliisit ovat käyneet monta kertaa pihassa ja ovella. Toisinaan hakevat huumeheikkejä tai mielenterveysongelmaisia pois. Pari kertaa on täytynyt käydä kolmen aikaan aamuyöllä kolmannessa kerroksessa komentamassa voisiko sen dubstepin sammuttaa. Yläkerrassa on puukotettu (useammankin kerran kuulemma) ja muutamia kuukausia sitten vitoskerroksesta häädettiin hampunkasvattaja.

Kesällä töistä kotiin tullessani poliisi kyseli olenko kuullut mitään erikoista. Myöhemmin sain kuulla että yläkerrassa oli mies huutanut haulikko kädessä parvekkeelta. Alueella taitaa asua pedofiilikin, ellei useampia (kerhohuoneelta kuultu juttua jostakin joka on tuomittu useasti muutaman kuukauden vankeuteen, mutta aina vapautunut ja palannut samoihin puuhiin). Tässä muutama viikko sitten töistä kotiin tultuani oli poliisit poliisikoirineen alaovella, taas. Enkä ole ainoa, joka on kokenut alueen arvelluttavaksi. Sen tiedän, että tässä kerroksessa asuu viereisessä asunnossa yksin asuva mies ja vastapäisessä asunnossa lapsiperhe. Mutta yläpuolella asuu hullua porukkaa. Eipä heitä koskaan näe, mutta kun tällaisia juttuja kuulee niin pistää vähän miettimään…

Aikoinaan muutettiin hinnan takia. Vähän päältä 600 euroa oli edullinen kolmiosta. No, enää ei ole, eikä asuinalueenkaan puolesta enää kiinnosta. Laitettiin asuntohakemus JVA:lle, josko päästäisiin muuttamaan hieman halvemmalle ja paremmalle seudulle.

Elämä rullaa muuten hyvin, ainakin näin päällisin puolin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. fmatic

  Hui on tuo kyllä aika suolainen vuokra. Itsekin asustelen nyt tilapäisesti vuokralla siihen saakka kun saadaan talo valmiiks. Täällä Mäyrämäessä kolmiossa vuokra nousee 670 euroon. Tuolla rahalla jo lainaakin lyhentää kivasti, joten tuskin maltan odottaa että pääsee taas asumaan omaan taloon. Toivottavasti teille löytyisi jostain kivasta paikasta kohtuullisella vuokralla oleva asunto :)

 2. Rolle

  Jep, tuo vuokra on vielä ihan hyvä. Minäkin haaveilen omasta talosta, mutta ehkä sitten ”isona”… :)

 3. fmatic

  Kaikki aikanaan. Te ootte vielä nuoria ja aikaa on :) Jossain välissä kun elämäntilanne antaa myöden niin ei kun omaa asuntoa hankkimaan. Yllättävän edullinen vuokra tässä talossa. Nämä on jopa siistejä asuntoja ja ainakaan tällä hetkellä ei mitään maailmanlopuön häiriköitä tässä talossa asusta. Ei muuta kuin meidän naapuriks asumaan Mäyrämäkeen ;) Täällä taitaa jopa olla asuntoja vapaana :D

 4. Rolle

  Hehe. Jep, juuri olin kirjoittamassa että ollaan vielä nuoria, mutta se on niin kulunut itsestäänselvyys jo :) Mäyrämäki on kyllä vähän liian kaukana, meillä kun ei ole autoa (eikä tule, kun ei ole korttia, eikä varaa ajaa korttia, saati autoon tai ylipäätään pitää autoa). 7km on ehdoton maksimimatka keskustasta. Alueet joille haettiin olivat muistaakseni Kuokkala, Laajavuori, Köhniö, keskustan alue, Ristonmaa, Halssila, Jyskä (ah, kotikontuni).

 5. fmatic

  Yllättävän lähellä Mäyrämäki on vaikka sen mieltää olevan syrjässä. Fillarilla minäkin joka päivä sotken Ristonmaalle töihin ja aikaa menee sellainen vajaa 20 minuuttia :) Laajavuori, Kortepohja ja myös Kypärämäki ovat kivaa asuinseutua. Kun muutin Jyväskylään asuin joitakin vuosia ensin Laajavuoressa ja myöhemmin Kortepohjassa. Sieltä on vielä siedettävä matka vaikkapa just keskustaan. Kypärämäessä asuin vajaan vuoden kun rakensimme ekaa taloamme eikä siitäkään alueesta oo pahaa sanottavaa :)