Opettele irkkaamaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Siirryin takaisin irssistä mIRCiin. Ennen standalone-irssiä käytin innokkaasti xchattia, mutta se on trial windowsilla. Kyllä se mIRC on paras irc-clientti, mitä voi olla. Varsinkin NNScriptillä. Ellei ole shelliä, jossa irssi. Irc on mahtava asia. Siksi opetankin sinut, kyllä, juuri sinut irkkaamaan! Se on näin helppoa:

 1. Lataa mIRC tältä sivulta. Ohjelma on ilmainen, vaikka splash-ikkuna väittää, että ”sinulla on 30 päivää aikaa tutustua”.
 2. Lataa NNScript tältä sivulta. Myös NNScript on ilmainen. Toinen vaihtoehto on ladata BafeScript (mikä on yhtä hyvä, tai parempi. Makuasia).
 3. Asenna mIRC haluamaasi kansioon. Oletetaan, että asensit sen oletuskansioon C:/Program Files/mIRC (suomenkielisissä luonnollisesti C:/Ohjelmatiedostot/mIRC).
 4. Asennettuasi mIRCin, asenna NNScript/Bafescript samaan hakemistoon (esimerkkitapauksessa C:/Ohjelmatiedostot/mIRC/) mIRCin kanssa.
 5. Käynnistä mIRC. NNScript (tai Bafescript, riippuen siitä kumman asensit) ponnahtaa heti näkyviin ja havaitsee, että käynnistät ohjelman ensimmäisen kerran. Sitten vaan alat säätämään niitä asetuksia kuntoon. NNScriptissä ei ole hirveästi säädettävää, ellei halua vaihtaa teemaa tai ottaa värit ja tyylit kokonaan pois. Bafescriptissä on taas enemmän ohjattu asennus. Hyppää kaksi seuraavaa yli, jos olet Bafescriptillä.
 6. Seuraavaksi säädetään kanavat ja serverit kohdalleen. Mene Tools-menusta Optionssiin (tai paina Alt+O) ja laita kohtiin tietosi (nickname ja alternative pakollisia!). Seuraavaksi Connect->Options, josta ruksaat Connet on startup (ellei ole jo ruksattuna) ja sitten painat perform nappulaa. Oletetaan, että olet uusi irkkaaja, etkä tiedä kanavia tai servereitä. Lisää uusi serveri painamalla Add-nappulaa. Etsi listasta Quakenet ja paina ok. Sitten lisää perform commandiin /join .
 7. Kun olet tehnyt tämän, mene Connect->Servers kohtaan ja yhdistä Quakenet: Random serverille. Seuraavalla kerralla kun käynnistät mIRCin, ohjelman pitäisi automaattisesti yhdistää Qnettiin ja -kanavalle. Jos haluat että mIRC yhdistää automaattisesti muihin servereihin ja muille kanaville, lisää vain perfomiin /server -m uuden.serverin.osoite.fi (esim. /server -m irc.saunalahti.fi) ja lisää /join komentoja.
 8. Se on siinä! Nyt irc-galleria.net tunnuksesi sai merkityksen!
 9. Lisää ohjeita.

  Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

  Kuva Roni Laukkarisesta

  Roni Laukkarinen

  Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

  Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä