Mustikkasoppa.net 2.0, ’Päkä’

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Mustikkasoppa.net sai toisen version, joka ristittiin Päkäksi. Piirsin itse lampaan ääriviivat, mutta Veera hoiti ulkoasun lopun grafiikan itse, vaikka kerroinkin omia mielipiteitäni välissä. Koodasin suurimman osan WordPress -teemasta helpottaakseni Veeran urakkaa. Täytyy sanoa että lopputulos on ihan hieno. Jos ulkoasua ei vielä näy, se tulee voimaan pian.

Xampp on muuten kätevä apache, joka on helppo asentaa lokaaliksi tietokoneelle. Paketti sisältää uusimmat php:t ja mysql:t ja tietokannan voi luoda omalle tietokoneelle. Tämä mahdollistaa esimerkiksi juurikin WordPress -teemojen tekemisen omalla koneella ja muidenkin php-/mysql/tms-scriptien ajamisen.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Unperfect

    Ei ainakaan vielä näkynyt tuo teema, mutta muuten näyttää mukavan yksinkertaiselta ja tyylikkäältä. Tulee myös kesä mieleen tuosta teemasta, toivottavasti ilmat lämpenisivät taas.