Rollemaan kommentointi 2010-luvulle

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Markon ystävällisen huomautuksen jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja tein sen mikä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten. WordPress version 2.7 myötä kommentointisysteemi on muuttunut täysin, mutta minä olen ajatellut vanhassa vara parempi ja koodannut tämän uudenkin Rollemaan vanhan kommenttitemplaten mukaan. Vanhassa ei toimi mm. sisäkkäiset kommentit tai kommenttien sivutus.

Olen ajastani jäljessä, enkä ole pahemmin paneutunut WordPressin päivitysten koodillisiin muutoksiin. Pelottaa jos tämä ei olekaan ainoita isoja mullistuksia.

Ehkä eniten päänvaivaa tuotti se, että comments.php:n minusta parempi erittely oli korvattu tympeällä <?php wp_list_comments(); ?> -funktiolla. Ennen kommenttialueen oma kustomointi oli helppoa koodaamalla suoraan comments.php:ta, mutta nyt kaikki täytyy tehdä functions.php:seen, joka on jo valmiiksi täynnä muita omia funkkareita.

Meinasin ensin luovuttaa, mutta halusin kuitenkin tehdä loppuun sen minkä aloitin. Hetki siinä vierähti, mutta olen nyt lopputulokseen tyytyväinen. Muutin samalla kommenttien ulkoasua hieman selkeämmäksi.

Kuva kommentoinnista

Nyt voit siis vastata kommenttiin suoraan klikkaamalla ”Vastaa”-nappulaa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

 1. Pietari

  Miula taitaa olla myös vanha käytössä. Tuskin osaan edes vaihtaa sitä uuteen. :D

 2. Rolle

  Ei se kyllä mitään maailman helpointa hommaa ollut, varsinkin kun mulla oli comments.php vähän itseni näköinen…

 3. Marko

  Loisto homma! Ja hyvin tehty (kuten aina) :)

  ps. koodi on aina koodaajan oman näköinen ;) tosin vuoden vanhaa koodia en tunnista aina omakseni ja kiroan kuka sen on tehnyt kunnes tajuan että minähän sen koodasin… :D

 4. Jyri Väätäinen

  Nikon kommentti vuodelta 2009 pitää edelleen paikkansa.

  Kommenttien sivuttaminen voi joissakin tilanteissa olla ihan hyvä idea. Sen sijaan tuota kommentteihin vastaamisen käyttöä en oikein ymmärrä.

  Jos kommentteja on blogissa (tai muulla sivustolla) vähän, on ominaisuus tarpeeton.

  Jos kommentteja on paljon, tekee tuo kommenttiketjusta sekavan. Hyviin kommenttiketjuihin palaa mielellään takaisin katsomaan, kuinka keskustelu on edistynyt. Perinteisessä ketjussa se on helppoa, kelaa vain siihen asti mihin edellisellä kerralla pääsi. Mutta ketjuissa, joissa voi lisätä kommentteja myös väliin, pitää selata koko ketju uudestaan. Siitä seuraa vain se, että ei tule niin usein palattua takaisin.

  Esim. Uuden Suomen kommentit ovat tuon väliinvastaamisen takia hankalia seurattavia. Siksi niitä ei useinkaan tule seurattua, vaikka keskustelu olisi välillä kiinnostavaakin.

  Samaa mieltä olen itsekin ja siksi itselläni Vastaa-toiminto on pois käytöstä! Pietari, et siis menettänyt mitään.

 5. Rolle

  Kiitos! On tämä kyllä näppärä, ja selkeyttää kommentteja huomattavasti. Kiitos vielä kerran ratkaisevasta muistutuksesta joka sai minut toteuttamaan tämän vihdoinkin…

 6. Rolle

  En itse allekirjoita tuota. Minusta tämä selkeyttää paljon enemmän kuin se että kommentteja on allekkain läjäpäin, ja kaikki tuntuvat vastaavan kaikille. On helpompaa kun näkee suoraan mihin kommentti liittyy, kun kaikki eivät osaa edes viitata kommentoijaan jolle vastaavat.

  Uusi Suomi -blogien kommentointiformaatti on mielestäni selkeää. Minusta on paras se mikä näyttää ja tuntuu itsestäni hyvältä, ja bonusta on jos se sopii myös muille.

 7. Rolle

  Toisaalta jos samaan kommenttiin vastaa useampi, tai tasoja on liikaa, voi mennäkin sekavaksi. Laitoin tasojen määräksi nyt 2. Katsotaan nyt mitä tästä tulee. Jos ei toimi niin aina voi palata takaisin vanhaan :-)

 8. Rolle

  Otinkin sisäkkäiset kommentit nyt pois. Jotenkin on vaikea tottua sisäkkäisiin kommentteihin kun aina on ollut tällä tavalla allekain. Menkööt samoin miten aina ennenkin…