Rollen unipäiväkirja sai uuden ilmeen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Intouduin yöllä taas koodailemaan. Unipäiväkirjani on yksi seitsemästä blogistani ja jäänyt pahasti retuperälle. Tavoitteenani olikin tämän vuoden aikana uudistaa vapaa-ajan sivustoni nykyaikaisemmaksi yksi kerrallaan. Viimeksi pientä freesausta sai Pulina.fi, joskin blogi siellä on nykyään hieman toissijainen.

Screen Shot 2014-07-27 at 15.32.34

Olisiko tämä nyt järjestyksessä viides tai kuudes teema unipäiväkirjaan. Unipäiväkirjani on aina ollut simppeli ja lähinnä itseäni varten – ei valikkoja, ei sivuja, ei mitään muuta kuin varsinaiset merkinnät. Yksinkertaistin ulkoasua entisestään.

Ennen:
Screen Shot 2014-07-27 at 15.30.09

Jälkeen:
Screen Shot 2014-07-27 at 15.20.52

Kikkailin hieman efekteillä. Huomaat ylä- ja alaosassa tapahtuvan jotain.

Screen Shot 2014-07-27 at 15.45.04

Taisi tulla nopeusennätys, sillä Wakatimen mukaan varsinaiseen koodaamiseen meni vain noin neljä tuntia. Toisaalta unipäiväkirjani on tosiaan simppelimmistä päästä (vain blogi), mutta toisaalta workflowni ja rakentamani dudestarter-teema alkaa olla aika hyvä.

Jotain bugeja saattaa vielä löytyä, mutta parannellaan. Muuten tuonne ei mitään ihmeempiä ole tulossa, sillä unipäiväkirja on simppelimmistä päästä.

Unia olen ”harrastanut” melkein koko pienen ikäni. Joskus pikkupoikana kiinnostuin kun kuulin lucid dreaming -ilmiöstä, eli selkounien näkemisestä. Sehän siis tarkoittaa sitä, että kesken unen tiedostaa olevansa unessa ja pystyy tekemään unessa mitä haluaa.

Höyhensaarten foorumeilla on tullut jauhettua yli 10 vuotta unitekniikoista. Siellä pro-uneksijat osaavat jopa niinsanotun WILD-tekniikan (Wake Induced Lucid Dream), jolla pääsee selkouneen samantien nukkumaan mennessä.

Kiinnostavaa settiä, melkein kuin suoraan Inception-leffasta. Todellisuustestejä teen edelleen, eli hereillä ollessa välillä tarkistan olenko unessa vai en. Tämä edesauttaa unien muistamista ja hallitsemista, kuten myös tietysti unipäiväkirjan pitäminen. Unista on kiva oppia kaikenlaista omasta itsestään.

Screen Shot 2014-07-27 at 16.31.44

Ulkoasun kello viittaa todellisuustestiin, joka on yksi helpoimmista tehdä. Eli katsoo kelloa, katsoo poispäin kellosta ja katsoo uudelleen kelloa. Jos kellonaika on edelleen sama, on hereillä, jos kellonaika on vaihtunut, on unessa. Yksittäisen artikkelin kuva viittaa lentämiseen tai hyppäämiseen, joka on ainakin omissa unissani usein esiintyvää toimintaa.

Sivustohan on Rollemaan alla ja osoite on unet.rollemaa.fi. Nykyään pitäisi vain opetella nukkumaan enemmän.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Hieno ja minimalistinen efekti tuossa kaunokirjoituksella olevassa otsikossa. Siisti keissi. :-)

  2. Rolle

    Kiitos! Ihan hyvä siitä tuli näinkin nopealla koodauksella.