Maanantaimetallia 27 – Anaal Nathrakh yhdistelee grindcorea ja black metallia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Tämän viikon maanantaimetallissa jatketaan rankalla linjalla. Anaal Nathrakh on brittiläinen kahden miehen yhtye, joka soittaa grindcorevaikutteista black metallia. Nimi tarkoittaa käärmeen hengitystä Excalibur- nimisessä elokuvassa, eikä sillä ole sen kummempaa merkitystä. Musiikki on raivokasta, mutta samalla yllättävän melodista. Sanoitukset keskittyvät lähinnä nihilismiin, tuhoon ja maailmanloppuun.

Anaal Nathrakh

Pidän Anaal Nathrakhista monestakin syystä. Se on omaperäinen ja jotenkin irrallaan perinteisestä tai depressiivisestä black metal skenestä. Musiikki on erittäin black metalmaista, mutta sisältää kuitenkin paljon grind- ja death-elementtejä. Black metallille ominainen punainen viiva kuitenkin kuuluu musiikista ihan koko ajan, vaikka muita elementtiä viljellään siellä täällä. Musiikki on energistä, agressiivista ja sillä on selkeä kannattava voima. Kappaleet eivät ole turhan pitkiä, uudella levyllä Passion kuullaan toistaiseksi pisin kappale nimeltään Drug-Fucking Abomination, jonka pituus on 7 minuuttia, 28 sekuntia. Kyseinen kappale on toistaiseksi lempparini tuolta levyltä.

Anaal Nathrakh

Helposti lähestyttäviä kappaleita yhtyeellä ei taida olla, mutta tässä mittakaavassa helpoimpia ensimmäisiä paloja ovat varmasti The Final Absolution vuonna 2007 julkaistulta Hell is empty and all the devils are here -albumilta tai Do Not Speak Domine Non Es Dignus -albumilta (2004). Koska pidän jälkimmäisestä enemmän, se olkoon tämän maanantain kappale ().

Anaal Nathrakh – Do Not Speak

Anaal Nathrakh on kautta aikojen ollut äänittävä yhtye, joka on vetänyt muutaman hassun keikan. Olen kuitenkin huomannut että viime aikoina yhtye on alkanut keikkailemaan enemmän kotimaassaan. On ehkä liikaa vaadittu heitä Suomeen, mutta heti kun tulevat niin minä olen eturivissä. Hyvää alkavaa viikkoa!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Tehokasta lomailua – Metallijuhannus Nummirockissa, Tuska, Linnanmäki ja #pulina | Rollemaa.org

    […] kun vetivät lempibiisini Do Not Speak siihen ihan loppuun. Olen muuten kirjoittanut bändistä Maanantaimetalli-koosteen, jos haluat tietää […]