Maanantaimetallia 110-113 – Tällä viikolla ei kuulla metallia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

…vaan rokkia! Kyllä! Syy, miksi päätin julkaista tänään vähän jotain poikkeuksellista, on selvä – olen kuunnellut viime aikoina poikkeuksellisen paljon rokkia. Enkä mitä tahansa rokkia, vaan occult rockiksikin kutsuttua hipsterirokkia, josta on tullut (epä-)kummallinen trendi viimeisen vuoden sisällä.

Genren ehkä kuuluisimmasta bändistä, salaperäisestä Ghostista olenkin kirjoittanut jo pariin otteeseen. Nämä kolme bändiä, joita nyt aion esitellä, soittavat samankaltaisia säveliä. En silti vertaa bändejä keskenään, sillä ne ovat hyvin erilaisia.

yearofthegoat

Year of the Goat soittaa kevyehköä 70-luvun tyylistä rokkia Black Sabbathin jalanjäljissä – aivan kuten monet muut vastaavat bändit. Sanoitukset ovat hyvin synkkiä, satanismin ja pimeyden ympärillä ja musiikki on niin hyvää että luulisi poikien tehneen diilin itse pääpirun kanssa. Vaikka poppoon uusin lätty löytyykin kokonaisuudessaan Spotifysta, pidän ehkä eniten Lucem Ferren kappaleesta Of Darkness. Kuuntele alta.

Vaikka moni tällaisista bändeistä kulkevat hieman hard rockin, metallin ja kevyen rockin rajamailla, ruotsalainen Witchcraft lasketaan näköjään vielä metalliksi, se nimittäin löytyy metallimusiikin tietosanakirjasta. Omasta mielestäni bändi soittaa pirteää rokkia, oikein menevää ja mukavaa, perinteistä meininkiä. Bändin uusin hittibiisi on It’s not because of you ja vaikka pidän koko Legend -levystä, tykkään enemmän rauhallisesta Dystopiasta. Kuuntele biisi alta (koko levy tästä).

Teksasilainen Ancient VVisdom (kekseliäästi kaksi V-kirjainta yhden W:n sijaan) on uusin timanttinen löytöni. Bändin musiikki on suorastaan hypnoottisen rauhallista, kaunista, aivan mahtavaa kuunneltavaa. Sanoitukset ovat jälleen kerran perussynkkiä, eivätkä natsaa musiikin tyyliin mitenkään – mikä ei haittaa ollenkaan. Pidän erityisesti bändin kappaleesta The Opposition, mutta kun sitä ei löytynyt ihanan pitkän intron kanssa Youtubesta tai Spotifysta niin pistän sinulle katsottavaksi bändin uusimman musavideon. Uskomattoman upeaa settiä.

Kiitos kun kuuntelit, ensi kertaan!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Maanantaimetallia 113-133 - Kuunneltavaa syksyn synkistyessä | Rollemaa.org

    […] Kirjoitin viimeksi maanantaimetallin huhtikuun 29. päivä. Ei ole todellista! Yli neljä kuukautta. Pakko korjata tilanne. Olen teille 20 biisiä velkaa. Nyt […]