Maanantaimetallia 1 – Brymir avaa suomalaisen folk metallin portit uudelleen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Skrubun kuuluisan Maanantaipopin myötä päätin varastaa idean ja aloittaa täällä Rollemaassa vastaavan trendin, mutta hevimusiikista. Itseäni kun ei tuo poppi/rokki niin paljon sytytä. Tulen julkaisemaan aina maanantaisin vallitsevan hetken itselleni kuumimmat metallikipinät.

Brymir

Ensimmäinen maanantaihevi aloitetaan vähän tuoreemmalla ja keveämmällä materiaalilla, jotta myös vähemmän hevistä tykkäävät pääsevät mukaan. Brymir on vuonna 2006 aloittanut folkahtava metallibändi, joka on tullut vasta hiljattain hevikansan tietoisuuteen debyyttinsä Breathe Fire to the Sun myötä. Ja lättyhän on loistava, tahkonnut Imperiumissakin. Saundillisesti bändin musiikki muistuttaa Ensiferumia ja Turisasta yhdistettynä ja yhtye myöntääkin vaikutteiden tulevan juuri kyseisten bändien suunnalta.

Brymir – Breathe Fire To The Sun

Itselleni Brymir on piristävä uutuus. Levyä jaksaa kuunnella pitkään melodisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Tämän maanantain kappale on levyn nimikkokappale Breathe Fire To The Sun, joka on yksi levyn parhaista. Löytyy Spotifysta. Nauti!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Maanantaimetallia 5 | Rollemaa.org

    […] Neljä viikkoa sitten skrubun maanantaipopin innoittamana aloittamani metallimusiikin saralla vinkkejä latova maanantainen metallipläjäys saa tänään luonnollista jatkoa. Olen viikon sisään metsästellyt jälleen uutta metallimusiikkia (ihan kuin sitä ei jo valmiiksi olisi tarpeeksi, heh), hieman laihoin tuloksin. Eilen Ansu vinkkasi minulle bändistä nimeltä The Foetal Mind, johon sytyin heti. Kiitos Ansu! […]