Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Viikko 5

Herään vähän kuuden jälkeen. Herätys on kirjahyllyllä, joten ponnahdan pystyyn jaloilleni. Tämä toimii. Aamun aivopähkinänä on lammastehtävä, jossa näytöltä etsitään nukkuvien lampaiden keskeltä hereillä oleva. Spottaan lampaan sekunnissa. Tehtävä on minulle liian helppo, tai sitten olen jo virkeä. Jäljimmäinen on huono vitsi.

Lenkille. Juoksen kaupan kautta, sillä jogurtti ja kahvimaito ovat lopussa. Ostan varmuuden vuoksi lisää marjoja, niitä ei ole koskaan liikaa.

Viivyn suihkussa tarpeettoman pitkään. Kuuman veden alle jäisi mielellään oleilemaan. Hana on kuitenkin pakko sulkea ja palata kylmään, pukemaan päälle, tekemään aamupalaa. Sekoilen ja otan kahvia ja avaan sen lisäksi Club-Mate Cola -pullon. En ehdi juoda Colaa loppuun, joten annan sen Veeralle.

Töissä tuttu porukka, mukava nähdä taas. Aamu menee rutiinilla. Illalla pientä painetta, sillä edessä on julkaisuja.

Yht’äkkiä kello on kuusi. Säädän serverijuttuja Linux-koneellani. Päässä ei oikein liiku mitään. Lotta pelaa pleikarilla ja höpöttää omiaan. Non-stop-hölinää, enkä jaksaisi kuunnella. Kaipaan jo rauhaa.

Kun lapset ovat vuoteessaan, jään molempien kanssa erikseen juttelemaan asioista. Nyt yritän kuunnella. Juttelemme maan ja taivaan väliltä. Toista harmittaa koulussa tapahtunut, toista innostaa.

22:23. Kasvit, pyykit, reflektointi. Tässä olen. Tänään olen monta kertaa kiireestä huolimatta osannut pysähtyä. Saan VOS:n BA-testistä 113. Suomeksi testi linee Toimintakyky-testi. 113 pistettä on korkea määrä, joka testin mukaan tarkoittaa että olen yleisellä tasolla aktiivinen henkilö, joka pärjää hienosti saavuttaen avoitteensa. Osallistun monipuolisiin aktiviteetteihin, jotka ovat sekä miellekkäitä että nautinnollisia. En käytä aikaani ylimääräiseen ongelmieni miettimiseen ja teen hyviä päätöksiä ajankäyttöni suhteen. Jaahas. Olen kaikesta samaa mieltä, paitsi tuosta miettimisestä.

Tässä kirjoituksessa on 287 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää