Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Vappupäivä

Maanantaivapaan tiivistelmä: Hyvä pitkä juoksulenkki, somea, ruokaa, datailua.

Vappupäivän kunniaksi kasaan tähän katkelmia aiemmista vapuistani eri vuosikymmeniltä. Olen kirjoittanut aika vähän vapusta, oikeastaan 17-18-vuotiaana ja sitten nyt kolmekymppisenä. En ole vappuihmisiä, varsinkaan nykyään kun en ryyppää. Joskus vappua tuli juhlittua lähinnä alkoholinkäytön merkeissä.

Yllättävän paljon olin myös sosiaalisissa kuvioissa, mutta, noh niin, se alkoholi. Paitsi 17-vuotiaana kun en vielä juonut. Silloin oli vaan enemmän kavereita, joita ei nykyään juurikaan ole – tai on, mutta on omaa paskuuttani, että en osaa pitää yhteyttä.

Hytisin kaupungilla kun tulin Juhanilta kävelykadun vapputorille. Kojuissa myytiin kaikenlaista hyödytöntä, mutta mukavaa kamaa. Olisi tehnyt mieli ostaa jotakin, mutta taskussa ei ollut kuin 60cnt viiden ja kymmenen sentin kolikoina. Niinpä lähdin kotiin heti seuraavalla bussilla. Vappuruuhkan takia myöhästyin ensimmäisestä vaihdosta.

Eli tämän viikonlopun olen siis ottanut rennosti. Mm-kisoja katsellessa lauantai meni mukavasti Juhanilla ja tänään olen istunut tietokoneella ja kuunnellut musiikkia ja pelannut Flatoutia. Ilmapalloja ja MountainDew:tä… ja huomenna pitää taas ryhdistäytyä kouluun. Robert Milesin Freedom tahdittaa minun iltani. JAlbum taitaa olla kohtapuolin valmis, oli vain pieniä ongelmia ftp-asetusten kanssa. Eipä siinä. Karsin turhimpia kuvia ja lisäsin samalla uusimpia. Aika paljon sinne vieläkin jäi turhuutta, mutta ei se niin nuukaa ole. Hyvää vapunpäivän illanjatkoja kaikille!

Kylmä vapunpäivä, 1.5.2005

Nyt on vappu ja ikkunasta näkyy että kirkkopuistossa näkyy olevan porukkaa ihan älyttömästi. Tukka on vihreä. Eipä tässä muuta kuin että hyvää vappua jokaiselle lukijalle!

Vappu 30.4.2008

Haluatte kai tietää miten vappuni meni? Hyvin. Lauantaina lähdin aamulla soittamaan kitaraa kaupunkiin Tantun luokse. Soitettiin Wintersunia. Kitaratunnin jälkeen menin kotiin. Istuin tietokoneella jonkin aikaa, kävin kaupassa (ostin blondivärin) ja lähdin lenkille ja Veikolle värjättyäni ensin hiukset. Syötiin ja saunottiin. Markokin oli siellä. Lähdin yöllä kotiin.

Sunnuntaina käytiin mummolassa. Myöhemmin vietin vappua ensin kaupungilla ja sitten Ronilla. Oli paljon kavereita ja tunnelma oli tiivis. Jäin Ronille yöksi ja tulin maanantai-aamuna kotiin. Maanantaina eli eilen ostin 1.5l Pepsin ja karkkia ja söin mummolta saatua Fazerin sinistä ja tein pienen leffamaratoonin (Great Raid, Azumi, Aeon Flux). Tässä kaikki niin yksityiskohdattomasti kuin mahdollista.

Googlen-haun tuloksia:

Vappu, closest translation in english Labor Day, is the day when whole Finland is drunk…I mean really drunk, everyone drinks until (s)he runs out of money or is unable to swallow.

Nyt ulkomaalaiset jannut tietävät mitä Vappu tarkoittaa suomalaisille; Virallisen Juoppouden Päivä.

Vapun kuulumiset, 2.5.2006

Aloittelimme vappua Lutakonpuistossa kuurojen kanssa. Vappuna piti tavata kuuleviakin, mutta heitä tuli lopulta nähtyä vähän nihkeästi. Kaikki olivat Jyväskylän kirkkopuistossa vähän liian myöhään, kun itse emme siellä viihtyneet tuntia pidempään.

Maalasin kasvoilleni corpsepaintit, joten ihmiset pelästyivät ja tuntuivat karttavan minua koko illan. Aluksi se oli jopa kivaa, mutta illan mittaan kyllästyin kun jokainen minulle juttelemaan tullut sanoi vain ”olet pelottava”. Corpse paint ei sovi vappuun… Kun siirryimme kirkkopuistoon, tulkkasin joillekin kuuroille Minna Canthin patsaan edustalla pidettyjä puheita. Joukossa oli pari muutakin kuulevaa, jotka tulkkailivat ympärillä tapahtuvia asioita.

Kuurojen talolla pesin maskin pois, mutta silmänympärykset jäi ja näytin ihan pitkätukkaiselta Adam Lambertilta, mutta en antanut sen häiritä. Osallistuin jopa erääseen järjestettyyn kilpailuun, jossa piti syöttää toista silmät sidottuina. Homma oli yllättävän vaikeaa. Jälkeenpäin katsoin vaimoni kuvaaman videon, jota oli huvittavaa seurata. Monet yrittivät viittoa ja eräs viittoi takaisin, ”turha sinun on viittoa kun en näe mitään!”. Ratkiriemukasta. Syötävä mömmö oli jotain kasvismakkarapöperöä, josta ei tainnut kukaan oikein tykätä. Hävisimme kun parini luovutti, emmekä saaneet mitään palkintoa, nyyh.

Kuurojen yhdistyksen tiloista lähdimme katsomaan Jyväskylän yöelämää, mutta laihaksi jäi kun emme yön kuppiloissakaan kauaa viihtyneet. Tai no, Veera olisi halunnut vielä jäädä ja häntä hieman harmitti kun itse väsähdin jo ennen puolta yötä. Ihan hauska päivä, vaikka ei ehkä täysin vastannutkaan odotuksia. Sentään ensimmäinen vappu kokonaan kuurojen kanssa. Pari tyyppiä jäi mieleen, mutta olisin ehkä toivonut pääseväni juttelemaan useammankin kanssa. Monet olivat omissa porukoissaan, mikä on tietysti ihan normaalia. Normaalia vappuhuumaa. Täytyy yrittää osallistua kuurojen toimintaan useamminkin, tykkään kyllä niistä ihmisistä. Samalla harjaannutan viittomakielentaitojani, jotka välillä tuntuvat ontuvan.

Vappuni Jyväskylässä värikkäiden kuurojen seurassa, 2011

Mahtava päivä. Herään suhteellisen hyväntuulisena ja levänneenä. Aamun palaveri sujuu kivan tehokkaasti, joten jää enemmän aikaa tehdä oikeita töitä. Päivän yleisilmapiiri on rento ja iltapäivään mennessä porukka onkin jo oikein vapputunnelmissa. Juuri nyt tuntuu, että homma toimii niin toimistolla kuin kotonakin. Hyvä fiilis tästä kaikesta.

Viides päivä ilman kofeiinia, 29.4.2022

Tässä kirjoituksessa on 823 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää