Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Viides päivä ilman kofeiinia

Mahtava päivä. Herään suhteellisen hyväntuulisena ja levänneenä. Aamun palaveri sujuu kivan tehokkaasti, joten jää enemmän aikaa tehdä oikeita töitä. Päivän yleisilmapiiri on rento ja iltapäivään mennessä porukka onkin jo oikein vapputunnelmissa. Juuri nyt tuntuu, että homma toimii niin toimistolla kuin kotonakin. Hyvä fiilis tästä kaikesta.

Töiden jälkeen menen perhettä vastaan Sokokselle. On tarkoitus hieman shoppailla vaimoni syntymäpäivän kunniaksi. Kyseinen aktiviteetti on vihonviimeinen, jota itse harrastaisin, mutta tänään teen poikkeuksen. Rouva haluaa syntymäpäivälahjaksi uuden repun ja kengät, joten katsomme hänelle sellaiset.

Kuin sattumalta itsekin tarvitsen uuden repun ja kengät, joten ostamme itsellenikin sellaiset. Fjällräven Kånkenin 17-tuuman läppärireppu ja vaimolle vaniljan ja vadelman värinen 15-tuuman vastaava. Kengiksi vaimo valitsee Converset, minä Vansit.

Shoppailun jälkeen menemme Bella Romaan Italialaiselle pizzalle. Syömme vatsamme täyteen ja jopa lapset nauttivat ruoasta. On mukava syödä ja jutella koko perheen kesken, se on harvinaista herkkua varsinkin meille nykyperheenä, jolla ei ole enää edes ruokapöytää keittiössä. Syömme yhdessä ilman laitteita korkeintaan jouluna ja juhannuksena.

Ruoan jälkeen annan lapsille rahaa ja he ryntäävät herkkuostoksille. Menen vaimon kanssa kotiin viemään ostokset ja samalla tarkistan Finnkinon varausnumeroni. Tajuan samalla, että Finnkino on vaihtanut protokollaa varauksissaan ja liput olisi pitänyt lunastaa 24 tuntia ennen näytöstä. En kuitenkaan ole huolissani, sillä pikaisen tarkituksen myötä totean, että paikkoja vielä löytyy.

Illan päälle hyvä elokuva. Tämä se vasta on elämää.

Tässä kirjoituksessa on 262 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää