Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Musta viikonloppu

Amerikkalaisten absurdit alennusmyyntivillitykset ovat täällä. Black Friday, Black Week, Black Weekend ja Cyber Monday ovat kaikkien huulilla. Jotain pitäisi koko ajan olla ostamassa, joka paikasta. Sähköpostilaatikot pursuavat spämmiä yrityksiltä, jotka ovat ympäri vuoden kohtalaisen rauhassa. Juuri nyt he räyhäävät.

Black Fridayn ”tarjouksia” satelee. En edelleenkään osta mitään. Älä osta sinäkään.

Rolle tiistaina 23. marraskuuta, 2021

Kun vielä tiistaina uhosin, että en osta mitään, perjantaihin mennessä olin syönyt omat sanani. Nordnetillä aukesi Free Trade, jossa osakkeiden ostamisesta ei peritä minkäänlaisia välityspalkkioita, joten ostin jenkkiosakkeita niihin varatuilla säästöilläni. Tuntuu vieläkin uskomattomalta puhua näistä, sillä persaukisista ajoistani on vain kaksi ja puoli vuotta aikaa. Välissä on tapahtunut paljon. Elättelen toivoa, että saan aiheeseen liittyvän kirjan ulos joskus.

Ostin sitten kuitenkin perjantain aletarjouksista

  • Osakkeita
  • DOOM Eternal
  • Grand Theft Auto V: Premium Edition
  • Kingston NV1 NVMe 1 Tt M.2 PCIe SSD-levy

Steamin alennuksessa oli pelejä ihan pilkkahintaan, joten ostin pari peliä, joita olen halunnut kokeilla jo pitkään, mutta en ole raaskinut maksaa viittäkymppiä per peli. Samalla haluan nähdä mitä RTX:llä ja Ryzenillä varustettu ökypöytäkoneeni pystyy saamaan grafiikoista irti. Huomasin kuitenkin, että pelit vievät tilaa yhteensä parisataa gigaa, eikä ollut mitään mahdollisuutta siivota 465 gigan SSD-levyäni niin, että voisin samalla säilyttää muut tärkeät pelit tai musiikintekoon liittyvät ohjelmistot. Niinpä olin ”pakotettu” katselemaan uutta M.2-levyä lisätilaksi.

Sovittiin vaimon kanssa, että kiintolevy on sitten joululahjani. Kummempia ei välttämättä tarvitse erikseen hankkia. En tietenkään estele, jos jotain pientä ylläriä haluaa joku hankkia. Kun ei odota mitään, ei pety, mutta yllättyy sitäkin iloisemmin, jos joku on nähnyt edes hieman vaivaa hankkiakseen jotain.

Jos joku minulle joskus haluaa jotain ostaa niin parhaiten toimivat käytännönläheiset asiat, eli t-paidat (bändit, nörttiaiheet, jne.), pyjamajutut, sukat, pipot, tai viihteelliset asiat, kuten elokuvat, leffaliput, kirjoittamiseen liittyvät jutut ja kirjat. Herkutkin toimivat, niitä voi ainakin jouluna syödä, vaikka dieetillä olisikin (mainitsiko joku vihreät kuulat? Tänne kiitos!).

Lasten lahjat ja kaiki muu hössötys on vielä edessä päin. Odotan kauhulla. Joulu onneksi on meillä yleensä stressitöntä aikaa. Kaikki hoidetaan mieluusti kerralla ja sitten vaan ollaan. Niin sen pitää mennä.

Nukuin tänälauantaina pitkään. Viikko on vienyt veronsa. Huomenna herään taas aikaisemmin, jotta ehdin valoisan aikaan lenkille.

Hassua kyllä, vaikka olen syönyt normaalisti ja liikkunut viikon sisään vähemmän flunssan takia, paino vain putoaa. Tänään aamupaino oli 77.7kg. Olen jo puoli kiloa alle normaalipainon ylärajan. Yhteensä painoa on pudonnut 14,8 kg heinäkuusta. Aika siistiä!

Tänään olisi tarkoitus vielä

  • Ottaa kohta vähän lisää kahvia
  • Käydä juoksemassa tai kävelemässä. Vaihtoehtoisesti jos tuntuu liian kylmältä tai vaikealta, sisätreenikin käy.
  • Pelata Overwatchia

Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

Tässä kirjoituksessa on 486 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää