Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ahdistus

Tänään on ahdistanut aamusta asti poikkeuksellisen paljon, lamaantumiseen asti. Yleensä tähän luonnollinen reaktio ihmisiltä on kysymys: Mikä ahdistaa? Jos sen tietäisin, kertoisin sinulle. Tänään sen saattoi triggeröidä pojan raivokohtaus tai negatiivinen uutisointi, en voi tietää.

Useimmiten mieleen tulee joitakin asioita, joita olen menneisyydessä itse sanonut tai tehnyt. Nämä asiat ovat yleensä sellaisia tilanteita, joissa olen ollut ”liian rehellinen”. Olen siis esimerkiksi tweetannut jonkin mielipiteen, josta joku on närkästynyt, vaikka tarkoitukseni ei ole koskaan kenellekään ilkeillä.

Koska olen äärimmäisen herkkä ihminen, minulle on tärkeää että en vahingossa loukkaa ketään. Joskus siltä ei vaan voi välttyä ja sitten minä ahdistun. Olisi helppoa ehkäistä näitä tilanteita olemalla netissä täysin hiljaa. Mutta netti-ihmiselle sepä vasta tylsää olisi. Kirjoittajana tai ylipäätään vielä tylsempää on olla mitään mieltä mistään, väritön, hajuton ja mauton. En minä ole sellainen, enkä haluakaan olla.

Ehkä pitäisi jättää Internet vähemmälle tältä päivältä. Nyt menen sinne kävelylle. Päivän listan tilanne:

  • Overwatch
  • Kävelylenkki
  • Kauppa
  • Apteekki
  • Leffailta

Tässä kirjoituksessa on 185 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää